Voornaam: Suzanne van kokkerellenmetsuus.nl 

Leeftijd: 28

Vleespatroon (hoeveel dagen per week eet je vlees): Ongeveer 4 dagen in de week met het avondeten en elke dag op brood.

Wat is je grootste uitdaging deze week: Tijdens de lunch geen  vleeswaren op brood.

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Ik heb een planning gemaakt met gerechten en daarnaast heb ik een aantal vleesvervangers gekocht zoals vega paté, Crème  Américains, kipstuckjes, Toscaanse rondo en de vegetarische draadjesvleesch bitterballen. Ik ben nieuwsgierig naar de structuur en smaak van deze vleesvervangers. Zullen het echt goede vleesvervangers zijn?

Beschrijving week: 

Maandag 11-03-2019: 
Tijdens de lunch proefde ik de vleesvervangers die ik had gekocht voor op brood. De vega paté vond ik echt niet lekker. Ik vond het niet naar paté smaken, maar meer naar erwten. De Crème Américains was lekkerder, maar qua smaak en structuur leek het niet op filet American. ’s Avonds heb ik taco’s op met bonen, paprika en kipstuckjes. Qua uiterlijk lijken de kipstuckjes best op kip, maar qua structuur vond ik de stuckjes taai en de smaak evenaarde niet de echte kipsmaak.

Dinsdag 12-03-2019: 
Voor de lunch heb ik een omelet gebakken waarbij ik de Crème Américains at. Dit was een prima combinatie. ’s Avonds heb ik
panzanella gegeten, een Italiaanse broodsalade. Dat eet ik wel vaker en bij dit gerecht hoort geen vlees. Makkelijk dus!

Woensdag 13-03-2019: 
Bij de lunch at ik een boterham met kaas en daarnaast had ik ook zoet beleg meegenomen.  Ik begin de vleeswaren op brood nu wel wat meer te missen. ’s Avonds heb ik spinazie, aardappelballetjes en de Toscaanse rondo gegeten. Dat was lekker. De Rondo lijkt een beetje op ei met kaas in een krokant jasje. Dit product zal ik nog wel vaker kopen en eten denk ik. Een aanrader!

Donderdag 14-03-2019: 
Dit was de moeilijkste dag van de week. Ik had namelijk de hele dag zin in vlees. Als avondeten heb ik courgettesoep gegeten. ’s Avonds kwam er een vriendin langs  en zij had frikandel speciaal meegenomen. Super lekker, dat kon ik echt niet afslaan! Dit is de enige keer deze week geweest dat ik vlees heb gegeten.

Vrijdag 15-03-2019: 
Vandaag ben ik vrij en kon ik voor de lunch een spiegeleitje bakken. ’s Avonds heb ik pizza gegeten, natuurlijk vegetarisch! Ik heb een
pizza gekocht met spinaziebodem. Deze heb ik al vaker gegeten en is eigenlijk altijd lekker.

Zaterdag 16-03-2019: 
Zaterdagavond heb ik shakshuka gemaakt met de kliekjes van maandagavond. Bij de borrel heb ik de vegetarische draadjesvleesch
bitterballen op. Hier was ik erg nieuwsgierig naar! Deze draadjesvleesch bitterballen waren serieus het lekkerste wat ik deze week als vleesvervanger heb gegeten. Ik ben er erg enthousiast over!

Zondag 17-03-2019: 
Deze dag ben ik druk bezig geweest met het maken, fotograferen en uitwerken van recepten voor mijn foodblog Kokkerellen met Suus.
Toevallig waren alle recepten zonder vlees. Ik kon tussendoor dus lekker snoepen! ’s Avonds heb ik een tomatensoep gemaakt en daarmee heb ik de Nationale Week Zonder Vlees afgesloten.

Conclusie: 
De vleesvervangers die ik heb gekocht voor op brood vielen mij echt tegen. De vega paté vond ik echt niet lekker De vleesvervangers voor bij het avondeten waren  lekkerder en prima te eten. De vegetarische draadjesvleesch  bitterballen hebben mij positief verrast, echt lekker! Op de woensdag  en donderdag had ik wat momenten gehad dat ik het lastiger vond om een week geen vlees te eten. De dagen daarna was het gelukkig weer makkelijker. Deze week heb ik niet per se nieuwe gerechten gemaakt. Ik was wel erg nieuwsgierig naar een aantal vleesvervangers dus die heb ik in recepten verwerkt. Zo waren de bitterballen dus een groot succes. Deze zou ik nog wel vaker willen eten. Net als de Toscaanse rondo’s, lekker voor bij het avondeten!

Ik zal door de Nationale Week Zonder Vlees niet minder vlees gaan eten bij het avondeten. Ik koop heel bewust biologisch vlees of haal vlees bij een boer of de  landwinkel. Ik koop geen kiloknallers in de supermarkt en eet al niet elke dag vlees. Wat ik wel wil veranderen is de hoeveelheid vleeswaren die ik op brood eet. Er zijn genoeg andere mogelijkheden, maar dat zullen niet de vleesvervangers zijn. Wel wil ik vaker voor zoet beleg, een ei of avocado kiezen.

Pin It on Pinterest