Voornaam: Kristel

Leeftijd: 27 jaar

Vleespatroon (hoeveel dagen per week eet je vlees): zeker 6 dagen, maar vaker toch 7

Wat is je grootste uitdaging deze week: Op mijn werk tijdens lunch geen vlees eten. Vaak eten we tosti’s met ham. Op woensdag eten we altijd lekkere dingen (vaak met vlees). Benieuwd of ik de verleiding kan weerstaan. Ook geef ik borstvoeding en ben ik benieuwd hoe de kleine het ervaart en of ik genoeg kan variëren zodat hij ook genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Van te voren ben ik op zoek gegaan naar leuke recepten die ik kon gaan maken.

Beschrijving week

Maandag 11-03-2019:
De start van de week ging prima. Ik at tijdens het avondeten een vegetarische hamburger met krieltjes en doperwtjes en worteltjes. Het was erg lekker!

Dinsdag 12-03-2019:
Vandaag at ik paddenstoelenlasagne met gorgonzola en bloemkool. Van te voren een spannend recept, omdat ik het nog niet eerder had gemaakt, maar ik ga dit zeker vaker maken. Wat een leuke, lekkere smakencombinatie! Zo ontdek je nog eens wat nieuws.

Woensdag 13-03-2019:
Toch even moeilijk om op mijn werk de verleiding van de lekkere lunch (met vlees) te weerstaan, maar het is gelukkig gelukt! ’s Avonds aten we gebakken camembert met boontjes en aardappelen.

Donderdag 14-03-2019:
Tijdgebrek is iets wat soms wel eens voorkomt in relatie tot het avondeten. Gelukkig hadden we nog lasagne over van dinsdag! Ik heb deze lasagne dus even opgewarmd en zo was het avondeten toch snel klaar! Weer was de lasagne net zo lekker als de vorige keer. Ik merk nu wel aan mezelf dat ik het vlees een beetje begin te missen.

Vrijdag 15-03-2019:
Ik heb kip van de vegetarische slager gekocht en daar voor het avondeten een curry bij gemaakt! Zoals ik gisteren ook al merkte, mis ik het vlees toch wel een beetje nu. Dat komt vooral omdat de geur van vlees ineens extra lekker is. Wat ook niet meehielp is dat in de koelkast op het werk eten van de KFC stond, iets wat ik erg lekker vind.

Zaterdag 16-03-2019:
Vandaag ging het prima. Ik merk dat ik het vlees vandaag alweer iets minder mis. Voor vanavond staat er hartige taart met courgette en geitenkaas op het menu. Een leuk, verrassend gerecht!

Zondag 17-03-2019:
Laatste dagje van de Week Zonder Vlees alweer! De week is verrassend goed gegaan. Tot slot eten we vanavond couscous met gegrilde groente en falafelballetjes. Daarbij ook nog tzatziki. Een bij ons thuis al bekend en geliefd gerecht.

Conclusie
De week viel me onwijs mee! Het niet mogen eten van vlees vond ik vooral op mijn werk erg lastig, maar thuis was het goed te doen. Ook wat betreft borstvoeding geven ging het prima. In de toekomst ga ik zeker de lasagne en de quiche vaker maken. Dit zijn leuke en verrassende gerechten! Door mijn deelname aan de Nationale Week Zonder Vlees ga ik zeker minder vlees eten. Ik wil minstens 1 dag geen vlees eten in de week en misschien zelfs wel twee dagen. Ook zal ik in het vervolg de vegetarische recepten in een kookboek met meer aandacht bekijken.

 

Pin It on Pinterest