Onze besparing dankzij 1 week zonder vlees

Wanneer je als volwassene deze week geen vlees eet, bespaar je: 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Benieuwd naar de rationale achter deze besparingen? Lees hier verder

 

 

57.593

deelnemers

7.487.090

liter water

4.377.068

km autorijden

44.347

kg dierenvlees

hoihiohi

# NATIONALE WEEK ZONDER VLEES

Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie. Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten. Proberen en proeven is geloven. Want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet. De Nationale Week Zonder Vlees is een jaarlijks in maart terugkerend initiatief. Door onze krachten optimaal blijven te bundelen denken wij het meest invloedrijke minder vlees initiatief te kunnen worden van Nederland. In 2030 eet Nederland méér plantaardig en minder dierlijk. Een dagje zonder vlees wordt de nieuwe standaard!

Vegetarische voedingsinformatie

Met behulp van de informatie van het Voedingscentrum en de Vegetariërsbond hebben we hier een zo volledig mogelijk overzicht proberen te geven van de belangrijkste vragen over het gezondheidsaspect van vegetarisch eten.

Vegetarische Restaurantweek

Tijdens deze week vindt de Vegetarische Restaurantweek plaats. Dit betekent dat een selectie restaurants door heel Nederland een speciaal vegetarisch aanbod hebben voor lunch of diner. Benieuwd naar de mogelijkheden bij jou in de buurt?

Lespakket voor scholen

Voor basis- en voortgezet onderwijs hebben wij een les samengesteld die het mogelijk maakt om de impact van vlees eten op de gezondheid, het dierenwelzijn en het klimaat te onderzoeken en bediscussiëren. Doe mee met jouw klas! 

      MEEDOEN MET JOUW BEDRIJF, SCHOOL, RESTAURANT, OF KANTINE? DAT KAN!

      # Ambassadeurs

      "Supergoed idee - DOEN!” – Sophie Hilbrand, Nederlandse televisie- en radiopresentatrice en actrice.

       

      Sophie Hilbrand

       

       

      "Het is een bloody shame dat mensen zelfs nog te laks zijn hun vleesconsumptie te matigen. Iets onbeperkter spareribs kauwen, is dat te veel gevraagd? – Jort Kelder, vegetariër, journalist, presentator en mini-entrepreneur

       

      Jort Kelder

       

       

       

      “Na het zien van de documentaire ‘Cowspiracy’ ben ik helemaal gestopt met vlees en vis eten. In die documentaire leggen ze onder andere uit hoeveel water het kost om een biefstuk te produceren. Geen vlees eten gaat me redelijk makkelijk af. Ik haal veel gerechten uit het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi en uit de kookboeken van Deliciously Ella.” – Gaite Jansen, vegetariër & actrice bekend van film, televisie en theater

       

      Gaite Jansen

      “Een week niet snaaien wat je ook kunt aaien!” Met deze slogan hoopt cabaretier Kasper van Kooten dat vleesetend Nederland een varken, schaap, kip of koe een knuffeltje geeft in deze week. Het kost iets meer tijd en moeite maar levert zoveel meer liefde op. | Fotografe Anne van Zantwijk

       

      Kasper van Kooten

       

       

      "Geen vlees eten betekent voor mij niet alleen een gezond eetpatroon maar ook gevarieerde en originele gerechten. Een bord zonder vlees (of andere dierlijke producten) is een bord waar geen lijden aan te pas is gekomen en wat een minimale impact op de aarde heeft en dat is voor mij een keuze waar ik op de lange termijn het gelukkigste van word.

      Mijn tip om minder vlees te eten is: lees je in! Bewustwording is de sleutel tot verandering. Er zijn zoveel gezondere (en leukere) opties om je proteïne en ijzer binnen te krijgen. Tempeh en tofu, linzen, peulvruchten. Je moet alleen even weten hoe je het moet bereiden. Inspiratie is daarom een tweede: ga naar SLA voor inspiratie (80% vegan menu) of volg Instagram accounts als Deliciously Ella, Oh She Glows, Lisa Goes Vegan, Elsa's Wholesome Life. En laat de ervaring van wat minder vlees eten met je doet voor zich spreken!" – Nina Pierson, ondernemer, co-founder van Bedrock en SLA | Fotografe Iris Dorine

      Nina Pierson

       

       

      “Geen vlees eten is niet zo moeilijk. Je hoeft er niks voor te doen, alleen iets voor te laten.” – Guido Weijers, vegetariër, Nederlands cabaretier en bekend van de oudejaarsconference 2018

      Guido Weijers

       

      ‘Vegetarisch zijn is niet hip, het is noodzakelijk meegroeien met de realiteit van onze planeet als gevolg van ons menselijk handelen en van een enorm gegroeide bevolking. There is no planet B. Mijn hoop is iedereen flexitariër! Dat iedereen op zijn minst mínder vlees eet, n paar keer per week bijvoorbeeld. Vlees en vis consumptie zoals dat decennialang ging kán niet meer, niet voor de aarde, niet voor de dieren. En voor jezelf is door de massale ‘productie’ het meeste vlees ook niet zo gezond als pak ‘m beet 119 jaar geleden... dus kies voor ieders lol minder vaak en dan wel biologisch vlees. PS: ‘t was nog nooit zo makkelijk om geen vlees te eten: alle supermarkten verkopen echt lekkere alternatieven! Probeer ze uit!” – Thekla Reuten, flexitariër & Nederlandse actrice | Fotograaf Frans Jansen

       

      Thekla Reuten

       

      “Voor mij betekent minder vlees eten het hebben van een betere balans in mijn voeding. De vervangers bij ons thuis zijn meestal bonen, zaden en we zijn gek op soep. Als je minder vlees eet kan je makkelijker investeren in goede duurzame kwaliteit van het vlees dat je wel eet, dan krijg je minder rotzooi in je lijf.” – Peter Lute, flexitariër, topchef en bekend van MasterChef, eigenaar van oa restaurant De Kruidfabriek en ARC

       

      Peter Lute

       

      “Sinds ik weet dat een van de allerbeste manieren om het milieu te helpen geen vlees meer eten is, hoefde ik geen seconde langer na te denken.” – Hadewych Minis, flexitariër & Nederlandse actrice | Fotografe Anne Timmer

       

      Hadewych Minis

       

       

      "Zo’n vijf jaar geleden besloot ik minder vlees te gaan eten. Vooral vanuit milieu-oogpunt. Een paar maanden geleden besloot ik helemaal te stoppen met het eten van vlees. Toch geloof ik niet dat het eten van vlees op zich verkeerd is. Laat ik dat even toelichten. Toen mijn oma vroeger klein was, hadden ze thuis varkens in de tuin lopen. Zo nu werd er een varken geslacht op het erf en daar at het gezin van. In mijn ogen is daar niets mis mee. Als de dieren die wij eten in een natuurlijke omgeving geleefd hebben, goed behandeld zijn en met respect geslacht worden, vind ik dat een stukje vlees op zijn tijd helemaal niet verkeerd is. Tegenwoordig eten we met z’n allen echter zo veel vlees dat we de dieren niet de ruimte en het respect kunnen geven dat ze verdienen. Mijn ideaalbeeld is dus een wereld waarin we allemaal veel minder vlees eten en zo nu en dan genieten van een echt goed stukje vlees afkomstig van een dier dat goed behandeld is. Of dat een romantisch ideaalbeeld is? Misschien wel. Maar totdat ik zelf een tuin met varkentjes heb of totdat ik zeker weet dat de koe op mijn bord een goed leven heeft gehad, geniet ik van vegetarische gerechten." – Hanne Clemens, full-time foodie en founder van het foodblog Miss Havermout, hierop deelt ze haar liefde voor eten en havermout in het bijzonder.

      Hanne Clemens

       

       

      “Bedenk niet wat je niet kan/mag eten, maar bedenk wat je wél kunt eten. De supermarkt ligt tegenwoordig vol met vleesvervangers, dus je hebt veel keuze. Je lievelingsmaaltijd is (zeer) waarschijnlijk gewoon te maken met een alternatief voor je stukje vlees. Zo kun je je gewoontes makkelijk vasthouden, maar dan milieubewust!” – Laura en Lisanne de Witte, veganisten en professionele atleten op weg naar de Olympische Spelen #RoadToTokyo2020!

       

      Zusjes de Witte

       

      "De manier waarop tegenwoordig vlees geproduceerd wordt is totaal dieronwaardig en totaal uit balans met de natuur. Het heeft niks te maken met hoe onze voorvaderen vroeger jaagden, of hoe er vroeger één keer per jaar een varken of koe werd geslacht. Willen we een evenwicht hebben op onze planeet, waarbij mens en dier in harmonie samenleven, dan kun je anno nu gewoon niet dagelijks vlees eten. Zo weinig mogelijk, of eigenlijk gewoon helemaal niet. Als je een beetje empathie hebt of een beetje over intelligentie beschikt dan begrijp je dat.” Egbert-Jan Weeber, vegetariër & acteur bekend van diverse Nederlandse films en televisieseries Fotograaf Bowie Verschuuren

       

      Egbert-Jan Weeber

       

       

      “Toen ik ontdekte dat ik vlees at, enkel omdat het een gewoonte was, schrok ik. Ik koos niet echt voor vlees, het was gewoon de standaard, zoals in bijna alle huishoudens in Nederland dat is. Naarmate ik steeds bewuster werd van wat ik in mijn mond stopte, leek het me raar om nog langer dieren te eten die een zwaar ongelukkig leven leiden in hun kleine hokjes, waar ze volgestopt worden met troep om sneller te groeien. Wat eet je dan? Pure angst? Hoeveel levensenergie krijg je binnen als je een dood stuk vlees eet? Dat is voor mij genoeg reden om geen vlees meer te eten, wij hebben het geluk dat we leven in een tijd waar je het verschil tussen een hamburger en een vegaburger nog amper proeft. Er zijn genoeg alternatieven, en daar ben ik heel dankbaar voor!” Colette Dike, oprichter van FoodDeco en Instagram fenomeen onder de naam @fooddeco

      Colette Dike

       

       

      “Quote volgt!” – Marike Bol, deelt als taartentovenares en woordensmid met veel plezier recepten en artikelen op OhMyPie.nl en bakt (gezondere) taarten met passie.

       

      Marike Bol

       

       

       "Ik vind het idee dat er zoveel dieren in gevangenschap moeten leven(in meestal alles behalve gezellige omstandigheden) steeds treuriger worden. Ik wil er mijn kop niet meer voor in het zand steken. Ik eet al jaren geen vlees, maar heb een tijdje geleden besloten helemaal veganistisch te gaan eten en dat bevalt me heel goed. Het is een proces, stapje voor stapje. Het begint met minder vlees. Ga als vleeseter bijvoorbeeld een keer naar een heel goed vegan restaurant, die komen als paddenstoeltjes uit de grond de laatste jaren. Laat je verassen door smaken en gerechten die je nog niet kende. Leuk voor jezelf, leuk voor de dieren en noodzakelijk voor ons klimaat." – Sanne Vogel, vegetariër, professioneel actrice, schrijfster en regisseuse | Fotografe Orsolya Karancz

       

      Sanne Vogel

       

      # PARTNERS

      Green protein alliance

      De Green Protein Alliance maakt plantaardig eiwit weer makkelijk en vanzelfsprekend. Voor iedereen, voor elk moment van de dag. Isabel is voor steeds meer Nederlanders een bron van plantaardige inspiratie. Daarom steunen we haar ook dit jaar met de Nationale Week Zonder Vlees.

      GoodBite

      GoodBite is een merk van de familie Schouten uit het Noord-Brabantse Giessen. Sinds 1990 werken wij hard aan vega(n) producten om iedereen die geen of minder vlees wil eten te voorzien van goede en lekkere alternatieven. Een krachtig initiatief zoals de NWZV steunen wij, omdat wij geloven dat dit grote impact heeft op de bewustwording onder Nederlanders

      Quorn

      Quorn supports National Week without meat because we exist to create, delicious, healthy and sustainable meat-free foods (vleesvergangers). We believe in change and we make reducing meat consumption and carbon footprints easy with our unique and sustainable meat-free protein foods. It’s the small choices every day that adds up to real change.

      De paddestoel

      Gezondheid, onze ecologische voetafdruk, ... actuele thema’s waar wij van De paddestoel aan werken. Vegetarisch en ecologisch verantwoord kan ook lekker, smakelijk en cool zijn! Het is onze missie, mee te denken met al onze klanten en samen te werken aan een betere morgen.

      Maza

      Een dagje geen vlees is zo erg nog niet met onze producten… wat dacht je van een heerlijke salade met falafel en hoemoes? 
      Give Peas a Chance #GPAC Kijk voor meer recepten op:  www.maza.nl

      Kips

      Mensen veranderen, smaken veranderen. Voor allen die van de smaak van vlees houden, maar er niet (teveel) van willen eten heeft Kips nu ook 4 veganistische producten ontwikkeld. Kips Vega snijworst, Vega Kleintje smeerworst, Vega Kleintje Filet a l’americain en Vega paté. Alle varianten zijn 100% veganistisch en gemaakt op basis van soja, erwten, tarwe en groenten. Met de vertrouwde smaak van Kips.

      Ekoplaza

      Bij Ekoplaza willen we mensen er bewust van maken hoe ze hun foodprint kunnen verkleinen. Weet jij wanneer je een duurzame keuze maakt? Het grootste verschil maak je door niet elke dag vlees te eten. Als biologisch supermarkt beschikken wij over een groot assortiment aan vleesvervangers. Bekijk hier al onze vegaproducten! https://www.ekoplaza.nl/search/qry=vegetarisch

      Aldi

      Bij Aldi zien wij het als onze verantwoordelijkheid om verantwoord en voordelig eten toegankelijk maken voor iedereen. Met ons assortiment bieden wij een ruime keuze aan vegetarische producten en plantaardige ingrediënten voor een gevarieerd eetpatroon.
      Door mee te doen met de Nationale Week Zonder Vlees laten we graag zien dat vegetarisch lekker én makkelijk kan zijn!

      Fairtrade Original

      Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van een echte curry uit Thailand, met of zonder vlees. Daarom zijn al onze kruidenpasta’s gemaakt van alleen plantaardige ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen, zodat je zelf kunt bepalen hoe jij je curry eet. Lekker met kokosmelk en rijst! Bekijk voor receptinspiratie: www.fairtradeoriginal.nl/recepten

      Sligro

      Sligro ondersteunt de foodprofessional bij alle aspecten in de dagelijkse bedrijfsvoering om hun ambities te verwezenlijken. De transitie naar een meer plantaardig dieet hoort daar ook bij. Sligro helpt én inspireert de horeca met plantaardige assortimentsoplossingen om de alsmaar toenemende vraag in te vullen.

      Unox

      Met onze producten richt Unox zich op alle Nederlanders. Daar horen ook de groeiende groepen vegetariërs en flexitariërs bij. Een dagje zonder vlees is natuurlijk hartstikke goed, maar een stamppot zonder rookworst? Daar moeten wij niet aan denken. Daarom komen wij nu met een vegetarische rookworst. Net zo lekker als onze andere rookworst en met dezelfde kruidenmix, maar dan zonder vlees.

      Spar

      Een week zonder vlees, je vindt het bij SPAR! Bij SPAR vind je een verrassend makkelijke invulling voor elk eetmoment, kijk in onze winkels of op de website voor meer informatie hoe verrassend makkelijk een week zonder vlees kan zijn! www.spar.nl

      Looye Kwekers

      De ambitie van Looye Kwekers is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van lekkere en smaakvolle tomaten. We telen de tomaten in harmonie met de omgeving en het milieu. De week zonder vlees sluit is een initiatief dat aansluit bij het gedachtegoed van Looye. Neem een  kijkje in onze kassen www.looye.com

      Vegafit

      Vegafit gelooft in plantaardig eten. Omdat het lekker is en gezond. Maar óók omdat plantaardig voedsel onze aarde minder uitput en – last but not least – diervriendelijk is. Laat je verrassen door de smaak van plantaardig! Kijk voor plantaardige inspiratie voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees op www.vegafit.nl/recepten.  

       

      Santa Maria

      Santa Maria is trotse sponsor van de Nationale Week Zonder Vlees. We vinden duurzaamheid een belangrijk thema en willen de consument laten zien dat regelmatig geen vlees eten juist ook heel erg lekker en makkelijk kan zijn. We inspireren consumenten met verrassende Tex Mex vega recepten, zie www.santamariaworld.nl.

       

      Verstegen

      Verstegen wil consumenten inspireren met verrassende recepten en de nieuwe groentemixen om heerlijke vegetarische gerechten op tafel te zetten en een dagje minder vlees te eten. Voor receptinspiratie, ga naar www.verstegen.nl.

       

      EOsta

      Eosta is specialist in biologische groenten en fruit. Wij geloven in een transparante, eerlijke en duurzame markt. Het eten van minder vlees is een belangrijk aspect om milieu schade te beperken en gezondheid te bevorderen.

       

      SoFine

      Wij van SoFine dromen ervan om samen de wereld een beetje mooier te eten. Daarom maken wij met veel liefde plantaardige producten die vriendelijk zijn voor jouw gezondheid én voor onze planeet. Kies jij één keer per week, of altijd voor plantaardig? Dat beslis je natuurlijk helemaal zelf. Wij helpen je om deze keuze gemakkelijk te maken.

       

      Koninklijke Vezet

      Wij van Vezet geloven in het gezonde en duurzame effect van het eten van meer groente en fruit. Daarom bieden we het grootste aanbod lekkere, leuke en makkelijke kookoplossingen met groente als startpunt. En heb je een keer geen zin om te koken, dan bieden we volop vega(n) maaltijd,-en lunchsalade

       

      Eat Natural

      Het is al 20 jaar EAT NATURAL's missie om heerlijke, maar zo eenvoudig mogelijke repen en ontbijtgranen te maken. Met respect voor de ingrediënten en daarom zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk, als ware het thuis in je eigen keuken gemaakt is. We rollen de repen en mixen de ontbijtgranen nog met de hand, in hele kleine batches in de “grote” thuiskeuken. Daar zijn we best trots op. Het gehele Eat Natural assortiment is oké voor veggies en bevatten geen kunstmatige nasties. Vanwege deze missie en merkwaarden is het dan ook niet meer dan logisch dat we met Eat Natural de NWZV graag ondersteunen in hun activiteiten.

       

      The protein ball co.

      Protein Balls: Wij zijn THE PROTEiN BALL CO, creators of the most delicious + all-natural, protein balls in the universe! Onze missie is om proteïne toegankelijker te maken voor iedereen. Van healthy foodies en fitness liefhebbers tot alle mensen die hun eiwitinname een boost willen geven of gewoon zin hebben in een verantwoord tussendoortje. Omdat wij voor 100% natuurlijk gaan zien we een mooie match met de Nationale Week Zonder Vlees en dragen we deze organisatie een warm hart toe.  Samen kunnen we de wereld net iets mooier en natuurlijk maken. How do you roll?

       

      Becel

      Een plantaardig eetpatroon heeft een lagere milieu impact dan een dierlijk eetpatroon, daarom gelooft Becel in de kracht van planten en biedt producten aan die 100% plantaardig zijn. Becel streeft naar een plantaardige toekomst, want planten zijn de nieuwe koeien.

      Grand'Italia

      De Italiaanse keuken staat bekend om haar pure smaken. Met een paar simpele ingrediënten zet je in een handomdraai een heerlijke pastamaaltijd op tafel. Lekker met en zonder vlees. Ook tijdens de Nationale Week Zonder Vlees vind je inspiratie voor vegetarische Italiaanse gerechten op granditalia.nl.

      HelloFresh

      Duurzaamheid is een belangrijk thema voor HelloFresh. Minder vlees eten hoort daar voor ons ook bij. We stimuleren het eten van gerechten zonder vlees of vis door wekelijks standaard een recept zonder vlees of vis aan te bieden in de Originalbox. Met de Veggiebox maken we plantaardig eten nog toegankelijker met wekelijks 3 of 4 verrassende recepten.

      Iglo

      Bij Iglo houden we van lekker eten, ook zónder vlees! We maken dat makkelijk met veel verschillende vers ingevroren producten. Alleen al met groenten kun je heerlijk variëren, neem bijvoorbeeld onze Iglo Groente-Idee Italiaans. Wist je trouwens dat vriesvers eten heel duurzaam is? Het zorgt voor minder voedselverspilling en smaak en vitamines worden door het invriezen bovendien beter behouden.

      EatMe

      Het is onze ultieme ambitie om de wereld gezonder en duurzamer te maken. Onze impact op het milieu verkleinen door te investeren in duurzaam watergebruik en reductie van CO2 is een continu proces. Met het elimineren van vlees supporten we de verlaging van de druk op het milieu en kunnen we bijdragen aan een betere wereld. Kijk voor meer informatie op: www.naturespride.nl

      Vivera

      Proeven, ontdekken, uitproberen… het zit in je natuur om te variëren met wat je lekker vindt. Bij Vivera doen we dat al 25 jaar op vegetarische, duurzame en smakelijke wijze. Het spreekt dan ook voor zich dat wij de NWZV volledig ondersteunen en het vooroordeel dat vegetarisch eten saai, smakeloos of ingewikkeld is zoveel mogelijk willen wegnemen. Een goed initiatief waar wij als Vivera graag onze naam aan verbinden.

      Mora

      Elke Nederlander heeft recht op een kroket, met of zonder vlees. Met deze insteek ontwikkelden we bij Mora, in samenwerking met De Vegetarische Slager, onze vegetarische snackrange. Bestaande uit een heerlijke en nauwelijks van het origineel te onderscheiden vegetarische draadjesvleesch kroket, vegetarische draadjesvleesch bitterbal en veganistische Kipkorn®. Lekker voor elke snacker!

      Odin

      Wij geloven dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt. En mede bepaalt hoe de wereld eruit ziet. Bij Odin maken we keuzes met respect voor mens, dier én milieu. Voor een gezonde, schone en leefbare aarde. Nu en straks.

      Sodexo

      Sodexo verhoogt de kwaliteit van het dagelijks leven door haar gasten te laten genieten van een lekkere en gezonde maaltijd die ook nog bijdraagt aan een duurzame wereld voor morgen. Vanuit die gedachte doen wij graag mee aan dit mooie initiatief! De Nationale Week Zonder Vlees sluit heel mooi aan op ons ontwikkelde concept VEGGIE in samenwerking met De Hippe Vegetariër. Kom ook proeven tijdens de NWZV! www.sodexo.nl

      ProLaTerre

      ProLaTerre wil een belangrijke bijdrage leveren aan een betere wereld en een gezonde toekomst. Ons streven: meer plantaardige voeding voor iedereen. Onze proefkeuken draait op volle toeren om nieuwe, verrassende en smaakvolle producten te ontwikkelen met 100% biologische ingrediënten. Producten waar de wereld, de dieren en jij blij van worden.

      Kokiriki

      Als distributeur van de lekkerste 100% plantaardige producten ondersteunt NextFoods de NWZV. Een voedingspatroon met minder vlees is niet alleen erg gezond en erg lekker, maar wordt ook steeds makkelijker. Maak kennis met de plakjes en spreads van Kokiriki. Heerlijk op de boterham. Kijk op www.nextfoods.eu  voor meer informatie.

      CêlaVíta

      Gezond en voedzaam eten is dé manier om goed voor je omgeving te zorgen. Het liefst doe je dat zo vers mogelijk ook als je weinig tijd hebt. Wij van CêlaVíta selecteren samen met onze telers de beste aardappelen, schillen ze en wassen ze in bronwater. Zo kun jij ze gebruiken in een maaltijd zonder vlees of vis. Een kleine moeite en een positieve impact op jezelf en je omgeving.

      Triodos Bank

      De oude economie heeft haar houdbaarheidsdatum bereikt, en de problemen stapelen zich op. Minder slecht is simpelweg niet meer goed genoeg. Het is tijd dat we echte keuzes maken. Bijvoorbeeld voor  minder vlees. En daarom verbinden wij ons graag aan de Nationale Week Zonder Vlees. Kijk voor meer informatie over echte keuzes maken op triodos.nl/echtekeuzes. #echtekeuzes

      Bolletje

      Bolletje gelooft in variatie tijdens maaltijden, omdat je op die manier veel verschillende voedingstoffen tot je neemt en juist niet heel veel van slechts enkele. Bovendien is afwisseling ook gewoon erg leuk en lekker! Daarom proberen we onze consumenten te inspireren om van onze (ontbijt)producten te genieten met een brede variëteit aan beleg. Dit doen we via social media bijvoorbeeld, maar zeker ook op onze verpakkingen. Zoals deze trots tonen zijn Vegetarische en Vegan belegtips hier een heel belangrijk onderdeel van.

      Bonduelle

      Bonduelle is een trotse partner van de Nationale Week Zonder Vlees. Met onze bonen en groenten kan je dubbel genieten...daar heb je geen vlees voor nodig! Natuurlijk maak je er de heerlijkste gerechten mee. Maar daarnaast zijn onze bonen en groenten ook nog goed voor jezelf, jouw omgeving en het milieu. Daarom sluit dit initiatief perfect aan bij de missie die we bij Bonduelle hebben: "Om de referentie in de wereld te zijn van goed leven door plantaardig eten.” Wij wensen iedereen een smakelijke week toe en mocht je inspiratie nodig hebben, ga dan naar www.bonduelle.nl  

      Chef Thor

      Chef Thor maakt heerlijke bitterballen met smaken die je niet meteen verwacht, zoals Thaise cocoscurry met erwtjes en bieslook, Mexicaanse zwarte bonen met geroosterde chili pepers of Italiaanse truffel met roerei en eekhoorntjesbrood.
      De oer-Hollandse bitterbal, maar dan met smaken uit de hele wereld, net iets anders en ‘lekker zonder vlees’. We willen iedereen graag vertellen/ervaren dat je – ook als je vegetarisch of veganistisch eet - kunt genieten van heerlijke bitterballen. Bijkomend voordeel: iedereen vindt ze lekker. Ook niet vegetariërs

      Albert Heijn

      Albert Heijn  ondersteund de Nationale Week Zonder Vlees om de consument actief kennis te laten maken met plantaardige eiwit alternatieven. Op deze manier wordt het voor de flexitarier steeds makkelijker én lekkerder om te kiezen voor een dagje (of week) zonder vlees.

      Coop

      Bij Coop werken we al jaren aan de verduurzaming van ons assortiment. Als supermarkt hebben we directe invloed op wat klanten kopen en eten. We vinden het daarom belangrijk om ook ons vegetarische assortiment regelmatig in de schijnwerpers te zetten. Zo stimuleren we klanten om bewust te kiezen. En maken we ’t verschil voor mens en milieu!

      Smaakt

      Vanuit Smaakt willen we verantwoord eten voor íedereen toegankelijk te maken, met liefde en aandacht voor mens, dier en natuur. Want: elke hap telt! Bij Smaakt geloven wij dat kennis- en inspiratiedeling over verantwoorde voeding een belangrijke bijdrage kan leveren aan het maken van een bewuste keuze over wat je als mens eet. Een keuze met impact voor jezelf, voor jouw omgeving en onze toekomst! Onze biologische producten zijn door hun puurheid hoog in hun voedingswaarde, waarmee ze helpen het lichaam gelukkig en gezond te houden. Meer weten? Ga naar www.smaakt.bio 

      Garden Gourmet

      Nestlé Nederland steunt de Nationale Week Zonder Vlees omdat wij consumenten bewust willen maken van het belang van gezonde voedingskeuzes. Met MAGGI willen we het eten van groenten stimuleren en verminderen we het eten van vlees. Met Garden Gourmet laten we iedereen genieten van lekkere vegetarische recepten. Lekker én goed voor moeder natuur.

      The Greenery

      Verse Oogst is een initiatief van de telers van The Greenery. Dagelijks zetten wij ons in om Nederland gezond te houden met verse groente, fruit en paddenstoelen. Omdat de Nationale Week Zonder Vlees consumenten helpt meer groente, fruit en paddenstoelen te eten ondersteunen wij het initiatief van harte.

      HAK

      HAK wil gezond eten en leven lekkerder en gemakkelijker maken met eerlijke kwaliteitsgroenten en bonen. Bonen zijn bovendien een bron van gezonde vezels en eiwitten. Ze passen ook prima in een dagje zonder vlees.

      Chio

      Door extra aandacht te geven aan de bereiding van onze Chio POM-BÄR worden deze bijzonder smaakvol! Verantwoord handelen staat bij ons centraal en dat vertaalt zich naar kwaliteit, duurzaamheid en natuurlijkheid van onze producten. Zo zijn onze lekkere POM-BÄR vegetarisch, glutenvrij en bevatten ze geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Dat is nog eens lekker genieten!

      Knorr

      Het eten van minder vlees is goed voor jou en voor onze planeet. Bij Knorr willen we het makkelijk maken om minder vlees te eten en toch een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Op onze Wereldgerechten en mixen vind je diverse recepten, waaronder voor een Dagje Zonder Vlees. Probeer eens Knorr Natuurlijk Lekker! Wereldgerecht Vegetarische Lasagne met volkoren lasagnebladen. Hiermee maak je een lekker vegetarisch gerecht waar iedereen thuis blij van wordt.

      Professor Grunschnabel

      Plantaardig eten is geen trend, maar een ontwikkeling. Al 15 jaar laat Professor Grunschnabel zien dat je tegelijkertijd compromisloos kunt zijn in smaak, kwaliteit en in diervriendelijkheid. We vinden het heel belangrijk dat steeds meer mensen dat ontdekken. Daarom vinden we de Nationale Week Zonder Vlees een fantastisch en belangrijk initiatief! Flavour Your World!

      Smeding

      Proef de rijkdom van groenten en fruit. Denk jij bij vegetarisch eten al snel aan salades of gerechten met geitenkaas? Ervaar hoe eenvoudig je met groenten en fruit de meest verrassende gerechten zonder vlees op tafel zet. Zonder dat het jou extra tijd kost. Proef de rijkdom van groenten en fruit met Smeding! Laat je inspireren op smeding.nl/weekzondervlees

      Unilever

      Meer groenten en minder vlees op het menu heeft vooral positieve gevolgen: voor het milieu, de gezondheid van je gasten én je marge. Toch ervaren behoorlijk wat chefs een barrière om daadwerkelijk die stap te zetten. Onze missie bij Unilever Food Solutions is: ‘’to free chefs to love what they do’’.  De Nationale Week Zonder Vlees is het ideale moment om de chef te helpen met de eindeloze mogelijkheden met groenten.

      Natuurwinkel

      Natuurwinkel gelooft dat een gezonde aarde ons een gezonde basis geeft voor al het leven en dus ook voor onze voeding. Wij delen deze liefde en verantwoordelijkheid voor een duurzaam leven graag met onze klanten. Omdat minder vlees eten een van de meest makkelijke en lekkerste manieren is om bij te dragen aan een duurzame aarde, vinden wij het logisch om een van de partners van dit initiatief te zijn.

      Philips

      Het minder eten van vlees en het meer eten van plantaardig eten wordt steeds populairder en niet voor niets. Het is beter voor onszelf, beter voor de wereld om ons heen en ook nog eens erg lekker! Bij Philips geloven we dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. We dagen je graag uit om mee te doen met de Nationale Week Zonder Vlees om zo een week lang de mogelijkheden van lekker, gezond en gevarieerd vegetarisch eten te ontdekken. Als we met z’n allen bewuste keuzes maken en minder vlees eten, dan maken we de wereld een stukje beter!

      MAGGI

      Nestlé Nederland steunt de Nationale Week Zonder Vlees omdat wij consumenten bewust willen maken van het belang van gezonde voedingskeuzes. Met MAGGI willen we het eten van groenten stimuleren en verminderen we het eten van vlees. Met Garden Gourmet laten we iedereen genieten van lekkere vegetarische recepten. Lekker én goed voor moeder natuur.

      Kipster

      Kipster steunt De Nationale Week Zonder Vlees in de hoop dat dit het opstapje is naar een mondiale eeuw zonder vlees. Zolang we daar nog niet zijn, dragen we graag bij aan het minderen met vlees en het verbeteren van het welzijn van de dieren. Op www.kipster.nl zie je hoe wij dat doen met legkippen.

      Subway

      Subway® wil mensen over de hele wereld laten genieten van heerlijke maaltijden. We staan bekend om onze keuzemogelijkheden, waaronder vegetarische en vegan opties. Omdat het lekker is en we onze gasten de keuze willen bieden. De Week zonder Vlees is hét moment om nieuwe varianten te proeven. Bijvoorbeeld de Vegan Supreme!

      BioToday

      Bij BioToday geloven we oprecht in de kracht van biologische én vegetarische voeding en haar positieve invloed op de gezondheid van de mens en de wereld. Met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur maken wij de mooiste biologische producten voor in het supermarktschap. Meer weten over BioToday en het assortiment? Bekijk onze website! www.biotoday.bio

      Marqt

      Minder dierlijke producten en meer plantkracht(patsers); dat is niet alleen beter voor je lijf maar ook voor de wereld. Marqt is trots op een uitgebreid assortiment groene proteïne, waarmee we zelfs de meest verstokte vleeseter over de streep trekken. www.marqt.com.

      DEEN

      DEEN vindt het leuk om haar klanten te inspireren om minder vlees of vis te eten. Beter voor het milieu en net zo lekker als vlees. DEEN heeft ruim 80 vleesvervangers in het assortiment. Trots zijn wij op ons assortiment van Garden Gourmet en de Vegetarische Slager en op de veganistische Kaesschitzel van GoodBite. Een volledig plantaardige Kaesschnitzel met een lekker krokant korstje.

      Jumbo

      Vega, da’s weer eens iets anders! Gevarieerd eten, bijvoorbeeld door een dagje geen vlees, is gezonder voor je lijf. Maar het is ook beter voor het milieu én voor dierenwelzijn. Een win-win-win! Bovendien zijn er heel veel lekkere alternatieven die nét zo makkelijk te bereiden zijn. Kies daarom ook eens voor nieuwe smaken en verrassende gerechten. Aan het assortiment van Jumbo zal het niet liggen! Ontdek bijvoorbeeld ons gevarieerde aanbod aan vegetarische producten en vleesvervangers. Bijna allemaal plantaardig, vol met voedingsstoffen en rijk van smaak. Da’s weer eens iets anders op je bord!

      Provincie Overijssel

      Bij een duurzaam dieet hoort het eten van meer plantaardige eiwitten. Provincie Overijssel stimuleert met haar Agro&Foodprogramma bedrijven tot innovaties die bijdragen aan duurzaam eten. De nationale week zonder vlees is een fantastisch podium voor Overijsselse ondernemers en ondersteunt deze doelstelling.

      de Bijenkorf

      In 2017 introduceerde de Bijenkorf Meatless Monday. Sindsdien serveren wij op maandag geen vlees in onze restaurants en cafés. Dit bespaart op jaarbasis zo’n 100 ton CO2 uitstoot. Vanzelfsprekend bieden wij lekkere en verrassende alternatieven aan. Ook op de andere dagen kan onze klant kiezen voor vegetarische gerechten. De Bijenkorf steunt daarom de Nationale Week Zonder Vlees. Samen maken we het verschil.

      Henri

      Henri, dat is de kok voor de chef én voor thuis. We nemen het tijdrovende werk uit handen met onze versbereide soepen, sauzen en maaltijden. Thuiskoks met weinig tijd helpen we graag met een verantwoorde en lekkere vega(n) keuze. Door gemak te bieden willen we het nóg makkelijker maken vegetarisch te eten!

      Royal ZON

      Vaneigenbodem.nl is hét platform waar je van alles te weten kunt komen over de herkomst van groente en waar je volop inspiratie vindt voor lekkere gerechten. Deze week zonder vlees stimuleert mensen om meer groente te gaan eten en daar staan wij uiteraard 200% achter! Want groente eten draagt bij aan onze gezondheid.

      PLUS

      Bij PLUS houden we van Goed Eten. Vaker een dagje geen vlees eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact voor de dieren en het milieu en een gevarieerd eetpatroon is goed voor je. Als Meest Verantwoorde Supermarkt zetten we ons daar graag en voortdurend voor in. Alle PLUS supermarkten bieden volop alternatieven voor een dagje zonder vlees en we breiden dit assortiment ook in 2019 weer verder uit.

      Lidl

      Lidl breidt het assortiment vegetarische producten continue uit, zo kunt u eenvoudig variëren met vegetarisch! Dat is lekker, én beter voor dier en milieu. Benieuwd wat Lidl nog meer doet op het gebied van duurzaamheid? Kijk dan op Lidl.nl/verantwoordelijkheid

      Joannusmolen

      Joannusmolen  falafel is een droge mix op basis van kikkererwten waar je letterlijk in een handomdraai je eigen falafelballetjes van maakt. Voor Joannusmolen is de categorie vleesvervangers niet nieuw! Met trots kunnen we zeggen dat onze falafel meer dan 25 jaar vele vegetariërs, vegans  én uiteraard  flexitariërs voedt. De Nationale Week Zonder Vlees is een levenslustig initiatief dat met de juiste beweegredenen een vermindering van vleesconsumptie stimuleert. Dit sluit naadloos aan bij onze visie om met onze voeding en volledig recycleerbare verpakkingen bij te dragen aan een verantwoordelijke leefwijze van deze generatie.

      # weekzondervlees

      Something is wrong.
      Instagram token error.
      Load More
      De HIppe Vegetarier
      Green Protein Alliance
      Ekoplaza
      Goodbite
      Sligro
      Maggi
      Kips
      Unox
      De paddestoel
      Mora
      Aldi
      Fairtrade Original
      Spar
      Looye Kwekers
      Vegafit
      Santa Maria
      Verstegen
      EOsta
      SoFine
      Koninklijke Vezet
      Eat Natural
      The Protein Ball co.
      Becel
      HelloFresh
      Iglo
      EatMe
      Vivera
      Odin
      Sodexo
      ProLaTerre
      Kokiriki
      CêlaVíta
      Triodos Bank
      Bolletje
      Bonduelle
      Chef Thor
      Albert Heijn
      Coop
      Smaakt
      Garden Gourmet
      The Greenery
      HAK
      Chio
      Knorr
      Lidl
      Plus
      Professor Grunschnabel
      Royal ZON
      Smeding
      Unilever
      Natuurwinkel
      Philips
      Kipster
      Subway
      Bidfood
      Marqt
      DEEN
      Jumbo
      Provincie Overijssel
      de Bijenkorf
      Henri
      Joannusmolen
      Quorn
      Maza
      Granfood
      BioToday
      Shell

      Pin It on Pinterest

      Share This