Voornaam: Beau van www.keukenmeid.com

Leeftijd: 23 (Aan het begin van de Nationale Week Zonder Vlees 22 haha:-))

Vleespatroon (hoeveel dagen per week eet je vlees): 3-4

Wat is je grootste uitdaging deze week: Bitterballen tijdens borrels afslaan en ‘vergeten’ dat ik deze week strikt geen vlees eet na bijvoorbeeld het uitgaan, tijdens werk etc.

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Ik ben foodblogger (@keukenmeid) dus ik heb het benoemd op mijn Instagram als een soort stok achter de deur, dat werkt heel goed. Verder eet ik zelf al vaak vegetarisch en heb ik dus geen gebrek aan inspiratie. Uiteraard zorgde ik dat ik geen vlees meer in de koelkast had liggen toen de week begon én lichtte ik mijn huisgenoten in.

Beschrijving week: 

Maandag 11-03-2019
Vandaag ging de Week Zonder Vlees echt heel lekker van start. Ik ontbijt nooit met vlees en ook mijn lunch is vrijwel altijd vegetarisch. Vandaag werkte ik vanuit huis en had ik dus de luxe om zelf lunch te maken: dat werden pannenkoeken! ‘s Avonds maakte ik vega pulled pork BBQ van jackfruit. Het was niet de eerste keer dat ik dat maakte maar ik ben wel weer eens dubbel verbaasd over wat voor heerlijke dingen je met FRUIT kunt maken!

Dinsdag 12-03-2019
Ook vandaag werkte ik weer thuis. Ik ontbeet met havermout met appel en lunchte met twee wraps die ik nog over had van gisteren. Heerlijk! ‘s Middags fietste ik om voor een AH XL, op zoek naar parelcouscous. Daar maakte ik die avond een gerecht mee met boerenkool met vegetarische balletjes. De allergoedkoopste, allersimpelste vega balletjes zijn zó lekker. Ik heb wat gehaktballen verorberd in mijn leven maar deze zijn echt lekkerder, top! De grootste uitdaging van vandaag vond ik het checken of de jus die ik wilde kopen wel vegetarisch was (dat was zo!). Verder ging het weer heel goed vandaag!

Woensdag 13-03-2019
Vandaag moest ik werken en dat zag ik voor mezelf als een grote uitdaging. Ik werk namelijk op de broodafdeling van de AH en mijn collega van vlees komt nog wel eens langs met proeverijen. Ik heb het vlees weerstaan, heel bewust ook! Ik lunchte met restjes van gisteravond en ‘s avonds maakte ik een pasta met paprikasaus en feta. Ik had geen zin om boodschappen te doen dus flanste ik dat in elkaar met restjes. Ik heb eigenlijk nooit restjes vlees dus ook dit was weer makkelijk.

Donderdag 14-03-2019
Mijn ontbijtje was kwark met cruesli en verder at ik vandaag chocoladepaaseitjes, mandarijn en ontbijtkoek. ‘s Avonds maakte ik heerlijke gebakken gnocchi met tomatensaus, spinazie en gedroogde tomaatjes. Afgetopt met pijnboompitjes. Dit is een van mijn lievelingsgerechten (van mijn eigen blog haha)! Ook vandaag was dus een makkelijke dag.

Vrijdag 15-03-2019
Ik ontbeet wederom met havermout en lunchte met nog een kleine portie gnocchi en een plak ontbijtkoek met pindakaas. ‘s Middags zat ik met een studiegenoot bij een café aan de koffie en thee, maar rond een uur of vier belandden we middenin een vrijmibo en tóen werd het een beetje ingewikkeld. Maar: ik heb de bitterballen afgeslagen en wél een vega gyoza en kaastengel op. Als avondeten vega kipsaté uit de magnetron met sperziebonen.

Zaterdag 16-03-2019
Zaterdag was een stuk lastiger! Ik was de hele dag bij mijn ouders (die enorm veel vlees eten), maar wist me bij de lunch goed in te houden: geen groentesoep met balletjes voor mij. Daarna deed ik boodschappen bij de supermarkt waar ik lang heb gewerkt en bíjna had ik een gehaktballetje gegeten. Toch niet gedaan! ‘s Avonds vierde ik mijn verjaardag voor vriendinnen en ik verzorgde het eten. Veel van hen deden ook mee met de Week Zonder Vlees dus het was voor ons allemaal een makkelijke avond!

Zondag 17-03-2019
Zondag was ik echt jarig en behalve croissantjes en taart at ik eigenlijk niet zoveel. ‘s Avonds ging ik met mijn vriend uit eten bij een Italiaans restaurant. Ik bestelde een heerlijke vega pasta met salie, botersaus en heel veel kaas en… nam een hap (oké twee) van zijn pasta met Toscaans gehakt. Jep. Stom hè? Ik heb er geen spijt van want het was erg lekker en verder heb ik me deze week voorbeeldig gedragen. Jammer dat ik dit dagboek niet met een knaller af kan sluiten, maar verder was het een prima week.

Conclusie
De Nationale Week Zonder Vlees viel me mee, maar dat komt zeker doordat ik gewoonlijk ook al vaak vegetarisch eet en genoeg inspiratie heb voor vlees-vrije maaltijden. Wat me tegenviel is dat het dan deze week ineens ook echt niet ‘mocht’. Ik was en blijf groot fan van de vegetarische balletjes (van AH of Jumbo). Die zijn echt zo lekker gekruid en bij deze balletjes merk je niet dat je eigenlijk géén vlees eet. Heel lekker en goedkoop! Ik zal door de Week Zonder Vlees absoluut minder vlees gaan eten in de toekomst. Als ik weer aan mezelf merk dat ik iets te vaak vlees eet in een korte tijd, dan las ik een vlees-vrije periode in van een week of een paar dagen. Iedere dag vlees is absoluut niet nodig!

Pin It on Pinterest