Voornaam: Bernardine Rauwerda

Leeftijd: 48 jaar

Vleespatroon: 7 dagen in de week

Wat is je grootste uitdaging deze week: geen vlees eten

Hoe heb je je voorbereid op deze week: recepten uitgezocht, boodschappenlijst gemaakt

Beschrijving week

Maandag 09-03-2020
Eigenlijk ging het vandaag prima. Ontbijt en lunch is in principe geen probleem, alhoewel ik vaak als lunch een salade eet met vis. Dat ging vandaag dus niet. Ik heb rijstwafels met humus gegeten. Voor het diner heb ik gekozen voor Pad Thai met bloemkoolrijst. Erg lekker.

Dinsdag 10-03-2020
Wederom een prima dag. In de ochtend maak ik meestal een smoothie met fruit. Nu ook gedaan. Ik neem wel melkproducten; alleen vis en vlees vervangen vind ik al een hele stap! Als hoofdgerecht gekozen voor Harira met kikkererwten. Zelfs mijn partner vond het lekker.

Woensdag 11-03-2020
Dag 3 alweer. Nog steeds geen probleem met het vegetarische eten. Dat verbaast mij enigszins omdat ik normaal gesproken iedere dag vlees of vis at. Ik mis het dus niet. Aangezien de dochter van mijn partner er was hebben we het Kidsproofgerecht Fajita met bonen en kleurrijke toppings gegeten. Alle drie hebben we gesmuld.

Donderdag 12-03-2020
Vandaag gingen we uiteten in een van onze favoriete restaurants waar we altijd eigenlijk lamsrack eten. Wat nu? Wel als voorgerecht een heerlijke aubergine met kaas ovengerecht en het hoofdgerecht was Pasta met Tartufo. Erg veel koolhydraten, maar hé, wel vegetarisch!

Vrijdag 13-03-2020
Nog 3 dagen te gaan. Het leuke vind ik dat mijn partner ook blijft meedoen. Nu is het wel zo dat hij niet zo lang geleden een documentaire heeft gezien op Netflix en toen al iets had van “vlees is eigenlijk helemaal niet zo goed”. We gaan dus gewoon verder. Vandaag gevulde Portobello ‘s. Lekker!

Zaterdag 14-03-2020
We zijn er bijna. Bij de borrel dit keer geen haring of gehaktballetjes, maar olijven, Franse kaas en toast. Hoofdgerecht Spelt pasta met groente en vegetarisch gehakt. Viel ons eerlijk gezegd ook niet tegen. Beetje kaas erover heen en klaar.

Zondag 15-03-2020
De laatste dag van de vegetarische week. Vandaag een weerstandssoep gemaakt met veel groenten.

Conclusie
Ik vond de vegetarische week niet moeilijk. De recepten zijn ook veel uitgebreider als een aantal jaren geleden. Er is genoeg keuze. Ook in de supermarkt. Het viel dus reuze mee. Wat ik heb geleerd is dat vegetarisch eten best wel lekker is. Fajita’s ga ik vaker eten, maar ik ga ook zeker andere gerechten uitproberen. Ik houd van afwisseling. De vegetarische gehakt zal ik vaker gaan eten. Sinds ik de vegetarische week volbracht heb, hebben we nog geen vlees gegeten. Ik weet niet of dit voor altijd zal zijn, maar ik voel mij nu goed bij het vegetarische eten.