Voornaam: Floor Geelen

Leeftijd: 25 jaar

Vleespatroon: 3/4 keer per week

Wat is je grootste uitdaging deze week: Mijn grootste uitdaging is om alternatieven te vinden voor het broodbeleg. Ik eet vaak kipfilet of ander soort vlees op mijn boterham.

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Wij (ik en mijn vriend) zijn fan van Hello Fresh. Het is duurzaam, variërend en lekker. Hiervan bestellen we een box wanneer we er tijd voor hebben, aangezien het best wel wat tijd kost om de gerechten voor te bereiden. Deze week stond ook daar de Nationale Week Zonder Vlees centraal. Om het ons wat makkelijker te maken hebben we deze week een Hello Fresh box besteld met 3 vegetarische gerechten. Verder heb ik inspiratie opgedaan voor alternatieven op de boterham als lunch. Dit heb ik gezocht op de website van NWZV en Google. Het weekend ervoor ben ik op de zaterdag al boodschappen gaan doen, om te voorkomen dat ik iets te kort kom.

Beschrijving week

Maandag 08-03-2021
Ik sta iedere dag om 06.00 uur op voor mijn werk. Ik zorg er dan ook altijd voor dat ik de avond ervoor mijn lunch al klaarmaak. Dit voorkomt stress in de ochtend. Als ontbijt maak ik altijd een kommetje kwark met fruit. Dit keer heb ik er een halve banaan met een handje blauwe bessen, muesli en chiazaad in gedaan. In de middag heb ik twee boterhammen gegeten met hummus, kaas en ei. En een boterham met pindakaas. Als avondeten hadden we een Aziatische fusionsalade met udonnoedels, vegetarische runderstukjes, paprika, komkommer en een handje pinda’s. Heerlijk was het.

Dinsdag 09-03-2021
Vandaag heb ik wederom ontbeten met magere kwark, halve banaan, handje blauwe bessen, muesli en chiazaad. Tijdens mijn lunchwandeling neem ik twee boterhammen met hummus en kaas. En een boterham met Philadelphia light en komkommer. Voor het avondeten hebben we het tweede gerecht van Hello Fresh op het menu. Dit zijn enchilada’s met pompoen en cheddar. Als bijgerecht hebben we een salade van spinazie met kleine stukjes walnoten. Ook vandaag is het mij weer goed afgegaan.

Woensdag 10-03-2021
Goedemorgen, ik heb me de tijd genomen om een lekker ontbijtje te maken. Een cracker met hummus en avocado, een ander met kaas en komkommer en de laatste met pindakaas en stukjes banaan. Voor de lunch heb ik weer makkelijk boterhammen meegenomen met hummus en kaas. En nog een ander met hüttenkäse en plakjes avocado. Ik eet vanavond bij mijn zus waar ik van tevoren bij heb aangegeven dat ik geen vlees eet deze week. We hebben een heerlijke salade gemaakt met vis van de visboer.

Donderdag 11-03-2021
Vanochtend pak ik als ontbijt mijn kwarkroutine. Dit vind ik toch stiekem het lekkerste. Vanmiddag staat er een lunchwandeling op de planning, waardoor ik wederom boterhammen meeneem. Een met kaas en hummus, een ander met hüttenkäse en komkommer en de laatste met pindakaas. Als avondeten hebben we de laatste Hello Fresh maaltijd. Dit keer een heerlijke kabeljauw met aardappelpuree en prei. Ik merk dat het me verassend goed af gaat deze week.

Vrijdag 12-03-2021
Goedemorgen, vandaag ontbijt ik met Griekse yoghurt en diepvriesfruit. In de middag lunch ik in de auto onderweg naar een afspraak. Dit zijn 2 boterhammen met hummus, kaas, avocado en een beetje sla. Als avondeten hebben we een maaltijd bedacht met bloemkool, linzen, rijst, groene curry, kokosmelk en vegetarisch gehakt. Heerlijk was het. ’s Avonds zijn we naar vrienden gegaan waar ze een tapasplank hadden gemaakt met ook verschillende soorten vlees. Ik had er geen moeite mee en ben gewoon voor de kaasjes en olijven gegaan.

Zaterdag 13-03-2021
Vandaag kan ik eindelijk eens een beetje uitpakken, omdat ik toch thuis ben. Ik heb een recept opgezocht voor pannenkoekjes met havermout en banaan. Op de pannenkoekjes heb ik pindakaas en stukjes banaan gedaan. Vanavond eet ik alleen en daarom heb ik een makkelijk, maar lekker recept uitgekozen. Pitabroodjes met vegetarische gyros. Voor het eerst heb ik de vegetarische gyros geprobeerd. Zeker voor herhaling vatbaar.

Zondag 14-03-2021
Na het joggen heb ik als ontbijt kwark met banaan en muesli gegeten. Ik had nog een pitabroodje met gyros over van gisterenavond. Dit heb ik als lunch gepakt en een boterham met kaas en ei. Vanavond eet ik bij mijn ouders en ook hun heb ik op de hoogte gesteld dat ik geen vlees eet. We hebben lekkere groentefrietjes (uit de oven), met salade en wok garnalen gegeten.

Conclusie
Terugkijkend op de week viel het mij reuze mee. Ik heb genoten van de maaltijden zonder vlees en zelfs het bedenken ervan is goed verlopen. Tijdens deze week heb ik me beziggehouden met het bedenken van andere lunchmaaltijden. Deze heb ik gevonden en wil ik in de toekomst gaan uitproberen als alternatief op mijn ‘normale’ lunch. Er zijn veel lekkere alternatieven voor vlees wat mij heeft laten inzien dat zelfs wanneer ik een hele week geen vlees eet, ik het niet mis. Het gerecht met de bloemkool/linzencurry ga ik zeker nog een keer maken. Verder wil ik de producten zoals vegetarische runderstukjes, gyros, hummus en avocado ook vaker eten. Als ik zie wat ik allemaal bespaard heb door een week geen vlees te eten stimuleert het mij om dit vaker te doen. Zeker nu ik weet dat het mij geen moeite kost en er nog zo veel lekkere recepten zijn om uit te proberen. Al met al is dit een geslaagde week voor mij geweest.