Dagboek Hanneke, 30 jaar – Nationale week zonder vlees

Voornaam: Hanneke
Leeftijd: 30 jaar
Hoeveel dagen per week eet je vlees? Ongeveer vijf dagen per week eet ik vlees of vis.
Wat is je grootste uitdaging deze week?
Het een week lang volhouden, in plaats van af en toe een dagje geen vlees. Ik moest deze week wat creatiever zijn dan die paar standaard vegetarische recepten die ik regelmatig maak.
Hoe heb je je voorbereid op deze week?
Ik heb vooraf wat extra vleesvervangers ingeslagen, verder heb ik mezelf niet te zenuwachtig gemaakt. De vegetarische week was al om voordat ik al mijn ideeën in praktijk had gebracht, ik zet dus nog even door!

Ik beantwoord per dag de volgende vragen:
hoe ging het?
Wat heb ik gekookt?
Waar had ik moeite mee?

Maandag 05-03-2018
Een goede start, want zelfs het lunchmenu op kantoor is de hele week vegetarisch. Ik maakte in de avond een ovenschotel met vegetarisch gehakt aubergine, tomaten, tomatenblokjes en feta.

Dinsdag 06-03-2018
Vegetarische nasi met een gebakken eitje. Daarbij at ik in sojasaus met sambal gemarineerde tempé uit de airfryer en een zoetzure komkommer salade.

Woensdag 07-03-2018
Eén van mijn favoriete gerechten in de winter, boerenkoolstamppot. Dit keer zonder rookworst, maar wel met vegetarische spekjes.

Donderdag 08-03-2018
Deze dag ging het makkelijkste van allemaal, ik hoefde er namelijk niet over na te denken wat ik zou eten. Ik moest alleen eten en wilde graag gaan sporten, daarom stond er een culinair hoogstandje uit de magnetron op het menu. Ik had een portie boerenkoolstamppot van woensdag bewaard.

Vrijdag 09-03-2018
Vandaag een lastig momentje. Op vrijdagmiddag kwamen er ineens bitterballen voorbij, maar ik wist ze te weerstaan. ’s Avonds een typische vrijdag maaltijd. Vlaamse friet uit de airfryer, een vegetarische cordon blue en een salade van sla, tomaat, komkommer en een paar vegetarische spekjes.

Zaterdag 10-03-2018
Ik ging lunchen in de stad, mijn oog viel op een broodje gerookte kip op de menukaart. Ik besloot een broodje humus te nemen, iets wat ik normaal niet zou kiezen. Ik had het niet willen missen, heel lekker! Na een flinke lunch buiten de deur in de middag, besloot ik in de avond een wat lichtere maaltijd thuis te eten. Een salade van jonge blad sla, komkommer, sperziebonen, tomaten, een gekookt ei, pijnboompitten en pesto dressing. Daarbij at ik wat zoete aardappel frietjes.

Zondag 11-03-2018
Als je rond 15.00u je lunch eet, tja dan is het gedaan met het ritme. Om toch wat groente te eten maakte ik een salade van boerenkool, rode ui, appel en pecan noten. Daarbij stokbrood met zelfgemaakte humus.

Pin It on Pinterest