Voornaam: Irene (samen met haar man)

Leeftijd: 62

Vleespatroon (hoeveel dagen per week eet je vlees): 6 à 7 x

Wat is je grootste uitdaging deze week: Onze zoon die 3x komt eten ook tevreden stellen met een vegetarische maaltijd.

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Recepten die ik al had opgediept tevoorschijn halen, recepten uit het Week Zonder Vlees magazine gebruikt, gebruik gemaakt van kortingen van de supermarkten. Het vleesbeleg dat we hadden, hebben we van te voren opgemaakt en ook heb ik lekkere kaas en smeerkaas gekocht voor bij de lunch.

Maandag 11-03-2019:
Mijn man heeft gebakken aardappeltjes met doperwten en worteltjes gemaakt en daarbij hebben we een groenteschnitzel gegeten. Het ging prima, alleen zaten in de groenteschnitzel helaas dezelfde groenten als in het bijgerecht. Toch was het een lekkere schnitzel!

Dinsdag 12-03-2019: 
Ik heb 2 maaltijden gemaakt. Voor mijn man en 2 bezoekers heb ik ‘s-morgens al een heerlijke ovenschotel met aardappelschijfjes, groente en camembert gemaakt. Later heb ik voor mijn dochter en mij in haar huis Chinese mie met wokgroenten, kerrie en een gekookt eitje gemaakt. Heerlijk en gezond!

Woensdag 13-03-2019: 
Op het menu: ovenfriet, broccoli, een vegetarische hamburger en satésaus erbij. De hamburger beviel niet zo. Dit omdat de burger teveel een groente,- of bonensmaakje had.

Donderdag 14-03-2019:
We aten vanavond spaghetti met wokgroenten, tomatensaus, geraspte kaas en fijne vega rulstukjes. Deze rulstukjes waren een aangename, lekkere verrassing als gehaktvervanger. Mijn zoon at het lekker op en was verrast toen ik hem op een gegeven moment tijdens het eten zei, dat het vegetarisch gehakt was! Vandaag nergens moeite mee!

Vrijdag 15-03-2019:
Ik was een dagje weg voor stichting de Zonnebloem. We kregen allemaal dezelfde lunch; keuze erwtensoep of tomatensoep. Ik heb toen voor de tomatensoep gekozen, maar…. wel met balletjes. Helaas! Ik heb een broodje kroket geweigerd, dat ging me wel aan ’t hart! Mijn man ging uit eten vanavond en heeft een vegetarische keuze gemaakt:-)

Zaterdag 16-03-2019:
Een lekkere hartige plaattaart met bladerdeeg, pestosaus, gegrilde (diepvries)groenten, uitje, fetakaas gegeten. Ook onze zoon vond ‘m heerlijk!

Zondag 17-03-2019:
Een zondags avondmaal: kaasfondue met stokbrood en voor mijn man en zoon vegetarische gehaktballetjes erbij. Die vonden ze echt lekker en een goede aanvulling op de maaltijd.

Conclusie:
Het viel me mee. Zelf vond ik de vleesvervangers soms een succes en soms niet. Zo vonden we de vegetarische gehaktballetjes (falafel) en de fijne rulstukjes lekker. Minder lekker vonden we de vegetarische hamburger en de groenteschnitzel. Vooral de gerechten waar geen vleesvervangers in zaten, bevielen ons! Na deze week ga ik vaker de hartige plaattaart maken die was heerlijk zo! Vaker eten: de falafelballetjes en de fijne rulstukjes door bijvoorbeeld spaghetti of macaroni. We zijn ons tijdens de Nationale Week Zonder Vlees weer meer van bewust geworden van het feit dat gerechten zonder vlees ook lekker zijn! Het kostte allemaal weinig moeite en ik heb nog veel recepten liggen die ik ook nog wel wil uitproberen.

 

Pin It on Pinterest