Voornaam: Irma

Leeftijd: 32 jaar

Vleespatroon (hoeveel dagen per week eet je vlees): 4 a 5 dagen

Wat is je grootste uitdaging deze week: Mijn vriend overtuigen dat je geen vlees nodig hebt om lekkere maaltijden te maken.

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Het Week Zonder Vlees magazine aangevraagd en lekkere recepten opgezocht op het internet.

Beschrijving week:

Maandag 11-03-2019
Vandaag ging goed. Voor de lunch heb ik een broodje kaas op en voor het diner heb ik zelfgemaakte tomatensoep klaargemaakt. Het was wel even wennen dat er geen gehaktballetjes in de soep zaten!

Dinsdag 12-03-2019 
Voor de lunch at ik de tomatensoep die nog over was van gisteren. Voor het diner heb ik nasi gemaakt met vegetarische wokreepjes. Met lekker veel groenten! Oh wat was dat lekker!

Woensdag 13-03-2019
We zijn maar met z’n tweeën en ik maak vaak wat meer eten zodat wij twee dagen hetzelfde kunnen eten. Vandaag hadden we dus weer lekker de veggie nasi op tafel staan! Ik heb echt totaal geen moeite om geen vlees te eten!

Donderdag 14-03-2019
Oeh vandaag wel even een uitdaging! Voor mijn werk had ik namelijk een lunch en ik had niet door gegeven dat ik vegetarisch zou lunchen. En er lagen kroketten (mijn guilty pleasure!), maar ik koos voor een broodje kaas met komkommer en tomaat en dat was ook erg lekker! Ik was best wel trots op mijzelf ! Voor het diner ik heb ik de Champignons ‘Bourguignon’-stijl gemaakt. Ook weer zo lekker en verrassend genoeg miste ik de hachee totaal niet! De pan ging helemaal leeg!

Vrijdag 15-03-2019
Gisterenavond heb ik nog snel de kikkererwtensalade gemaakt uit het Week Zonder Vlees magazine. Dat is een blijvertje zeg! Zo lekker! Dit heb ik vandaag als lunch meegenomen. Met het diner at ik een broodje veggie shoarma met sla en zelfgemaakte knoflooksaus!

Zaterdag 16-03-2019
Vandaag is onze smokkeldag. We hebben vanavond een diner bij de zus van mijn vriend. Zij kookt eigenlijk alleen maar vlees. We hebben daarom afgesproken om wel gewoon met hen mee te eten en twee dagen langer vegetarisch te eten.

Zondag 17-03-2019
Aangezien de kikkererwtensalade zo goed beviel, heb ik de salade gewoon weer gemaakt! Vandaag voor de lunch, lekker met warme broodjes. Smullen! En als diner hebben we een patatje opgehaald en daarbij hebben we een kaassoufflé gegeten!

Conclusie
De Nationale Week Zonder Vlees viel enorm mee! Ik vind koken erg leuk en zag dit als een uitdaging. Ik vind de vegetarische vervangers erg lekker en een prima alternatief. Mijn vriend had iets meer moeite. Hij vond het namelijk lastig om zijn brood te beleggen. Normaal legt hij er een plakje vlees op. Met stip op nummer 1 was mijn favoriete recept van deze week de kikkererwtensalade van Lisa goes vegan! Ook ligt er in mijn boodschappenkar voor volgende week veggie rulgehakt, een veggie snitzel en lekker veel groente! Ik weet zeker dat ik door deze Week Zonder Vlees minder vlees zal eten in de toekomst. Ik heb namelijk gemerkt dat ik veel meer bewust ben geworden van wat ik eet en dat vlees niet altijd nodig is in een maaltijd.

Pin It on Pinterest