Voornaam: Josje

Leeftijd: 40

Vleespatroon: 2-3 keer in de week

Wat is je grootste uitdaging deze week: koken zonder verspilling (producten voor meerdere gerechten gebruiken) en wat de kinderen ook lusten. Manlief eet gelukkig alles!

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Tijdens een dagje vrij (met bonuskids)de voorbereidingen getroffen voor de week. Bepaalde producten voorbereid/gesneden/gekookt en ingevroren zodat ik ze later meteen kon gebruiken. Scheelt een hoop tijd;)

Beschrijving week

Maandag 09-03-2020
Gevulde paprika, rijst gekookt in boullion, tomaat door de rijst met mais, linzen. In de paprika en ertussen wat geraspte kaas of fetta (zelf ingemaakt met kruiden), Kaas bovenop en in de oven alles laten smelten.

Dinsdag 10-03-2020
Pompoensoep met mais, pompoensoep zoals je dat wilt maken, ik doe er graag wat mais doorheen, blenden en ook hele stukjes voor de gezelligheid. Van (oud) brood maak je croutons, smaak (dmv olie of kruiden) kan je zelf bedenken. Het enigste wat je niet moet vergeten is wat pompoen apart te houden voor de pizza van woensdag!

Woensdag 11-03-2020
Pizza met pompoen en bietensalade, Bladerdeeg of hartige taartdeeg, pompoenpuree erop, pijnboompitjes en lekkere schimmelkaas naar keuze, na afbakken wat rucola erop. Bietjes snij je klein, wat olijfolie erop, zachte geitenkaas(met honing), pecanootjes en balsamico dressing!

Donderdag 12-03-2020
Pasta met tonijn en champignions. Ui en champigniun heel klein snijden en opbakken in wat boter of beetje olie, tomatenstukjes in saus erbij , knoflookpeper (bij de kruidenier), tonijn uit blik (waterbasis) roeren en als laatste kookroom of roomkaas erdoor voor het saus effect. Volkoren pasta erbij en klaar. Opletten dat je ui en champignions niet aanbranden!

Vrijdag 13-03-2020
Spruitjes met vegaspekjes en aardappel met visburger. Spreekt voor zich denk ik! Ouderwets spruitjes koken en vegaspekjes bakken en door elkaar doen. Aardappels koken of puree maken en een visburgertje erbij.

Zaterdag 14-03-2020
Rijst liefst 1 dag van te voren al koken. Gebakken zalm, brocolli en rijst, zalm bakken met lente uitje in de pan met olie en boter, dan de (gekookte)rijst ernaast, sojasaus erdoor husselen, gember raspen, 2-3 eitjes erdoor roerbakken. Brocolli beetgaar, afgieten en wat soja en gember erover. Klaar!

Zondag 15-03-2020
Quiche, (hartige) bladerdeeg in een ronde vorm, brocolli beetgaar koken in de vorm verdelen, stukjes brie erdoor verdelen, ongezouten cashwenootjes en voor de bite en extra smaak wat tomaat op olie erbij doen in kleine stukjes! Eieren erdoor naar eigen inzicht, geraspte kaas erop en in de oven doen totdat alles klaar is. Het enige wat wel eens mis kan gaan is dat de brocolli te nat is en dan heb je een papje ipv quiche.

Conclusie
Het ging eigenlijk wel prima, het is meer kijken naar wat je allemaal kan gebruiken in verschillende recepten om verspilling tegen te gaan! Wat ik vaker ga eten zijn eitjes, we hebben zelf 4 (adoptie) kippen en die leggen sinds kort als een malle! We eten deze niet want ze zijn te gezellig! Ik koop geen kip in de supermarkt meer, ik had een plofkip geadopteerd wat later een haan bleek te zijn. Daisy is maar 6,5 maand oud geworden en woog 12 kilo. Ik wil dat soort vlees niet in mijn/ons lijf. We eten al minder vlees dan voorheen, omdat het kan en het niet nodig is altijd vlees te eten bij je eten.