Dagboek Margriet, 49 jaar – Nationale week zonder vlees

Voornaam: Margriet
Leeftijd: 49 jaar
Hoeveel dagen per week eet je vlees? 6
Wat is je grootste uitdaging deze week?
Ik vind alles een uitdaging, ben al een poos heel bewust met eten bezig, maar heb er nog nooit aan gedacht om zonder vlees te proberen. Mijn man zei het al vaker, we kunnen best zonder vlees, maar ik meen dat ik niet zonder vlees kan. Totdat ik over de week zonder vlees las en mij er in ben gaan verdiepen. Ik ga ervoor. Vooral de lunch en het diner zal een grote uitdaging worden.
Hoe heb je je voorbereid op deze week?
Veel gelezen en heel veel naar recepten gezocht.

Ik beantwoord per dag de volgende vragen:
hoe ging het?
Wat heb ik gekookt?
Waar had ik moeite mee?

Maandag 05-03-2018
Voor het ontbijt had ik een mugcake (ei, banaan, havermout) met wat Griekse yoghurt en een warm appeltje met kaneel. Lunch, courgette soep, met 4 crackers met hüttenkäse komkommer en tomaat. Diner, ovenschotel spinazie met champignons paprika tomaatjes en feta. Tussendoor fruit. De eerste dag is me reuze meegevallen.

Dinsdag 06-03-2018
De dag begonnen met warme havermout en een banaan erdoor heen. Tussen de middag 2 sneetjes brood, 1 met sandwich spread komkommer en de ander met smeerkaas sambal. Diner, een groenteschotel uit de oven met champignons wortel courgette paprika crème fraise en ei. Met daarbij krieltjes uit de airfryer. Ook deze dag is me reuze meegevallen.

Woensdag 07-03-2018
Ontbijt een mugcake met kokos en mango en wat Griekse yoghurt. Lunch, spitskool salade met een hard gekookt ei en wat crackers. Diner, chili sin carne met wraps. Ik heb tot nu toe het vlees nog niet gemist.

Donderdag 08-03-2018
Ontbijt, chia pudding van amandelmelk met chia zaadjes en Optimel vanille yoghurt en wat rood fruit. Lunch courgette soep met crackers hüttenkäse en tomaat. Diner, courgette caprese,gevuld met tomaat en mozzarella, krieltjes uit de airfryer en spitskool salade. Voor mijn man een groenteburger erbij gedaan.

Vrijdag 09-03-2018
Ontbijt, overnight oats met rood fruit. Lunch, brood met salade en een kikkererwten burger. Diner, risotto uit de oven.

Zaterdag 10-03-2018
Ontbijt, mugcake met warme appel en kaneel en Griekse yoghurt. Lunch, pistoletje met geitenkaas, honing en walnoten. Diner, patat en een kaassoufflé uit de airfryer.

Zondag 11-03-2018
Ontbijt/lunch 2 sneetjes brood met avocado en een hard gekookt eitje. Diner, de vierkazen tosti uit het boek.

Pin It on Pinterest