Voornaam: Mia

Leeftijd: 22

Vleespatroon: 5 tot 6x per week

Wat is je grootste uitdaging deze week: Zorgen dat ik voldoende calorieën (en andere voedingswaarden) binnenkrijg, aangezien ik veel ‘dieëtwensen’ heb waar ik rekening mee moet houden (glutenintolerantie, avocado allergie, kiwi allergie). Hierdoor zijn veel vleesvervangers (inclusief avocado of jackfruit) voor mij geen optie.

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Ik heb bijna alle boodschappen in één keer gedaan, zodat ik niet voor verrassingen in de supermarkt kom te staan.

Beschrijving week

Maandag 09-03-2020
Vandaag heb ik bamigroenten verpakt in een eierpannenkoek met tomaten/gembersaus gegeten als diner. Het was een ietwat hongerig dagje. Ik zit middenin een verhuizing en eet eigenlijk alleen wanneer ik er tijd voor heb. Normaliter zou ik onderweg even wat oppikken ergens, maar dan pas bemerk je dat even iets oppikken dat zowel vegetarisch als glutenvrij is best uitdagend is.

Dinsdag 10-03-2020
Ontbijt: lactosevrije yoghurt met pecannoten, banaan en honing. Lunch: Tosti lactosevrije kaas met bosbessenjam (klinkt vies, maar is lekker 🙂 ) Diner: Champignonburger, zoete aardappelfriet en maïs. Het was vandaag een rustig dagje. Ikea meubels in elkaar schroeven begint een hobby te worden. De oven in mijn nieuwe huis is nog even wennen, waardoor de zoete aardappelfriet niet helemaal is geworden zoals het had moeten zijn.

Woensdag 11-03-2020
Vandaag heb ik een homemade maaltijdsalade gemaakt met warme geitenkaas, walnoten, pijnboompitten en zongedroogde tomaten. Een maaltijdsalade zoals deze is gemakkelijk zelf te maken en hoeft niet duur te zijn. 🙂

Donderdag 12-03-2020
Last-minute toch boodschappen moeten doen voor in m’n nieuwe appartement. Even snel een pizzaatje in de oven geschoven (glutenvrij en lactosevrij natuurlijk), aangezien het al na 8en is.

Vrijdag 13-03-2020
Een zeer drukke dag voor m’n verhuizing, maar een zeer rustige dag op de weg. Het is een kwestie van veel heen-en-weer rijden om vast zoveel mogelijk spullen in het nieuwe appartement te krijgen. Veel andere afspraken zijn komen te vervallen (in verband met corona), waardoor er meer tijd is om te verhuizen en om rustig te eten.

Zaterdag 14-03-2020
Ik ben vrijwel de hele dag bezig geweest met verhuizen en klussen. Tussendoor heb ik de tijd gekregen om snel een champignonrisotto in elkaar te flansen. Deze smaakte prima.

Zondag 15-03-2020
Ook vandaag ben ik weer de hele dag bezig geweest met inpakken. Maandag komt het verhuisbedrijf de boel ophalen. Met alles dat ik nog wel in huis had heb ik maar snel een maaltijd klaargemaakt. Door veel leegte in de supermarkt was dit niet makkelijk. Gelukkig waren verse producten nog voldoende aanwezig in de schappen.

Conclusie
Het viel mij mee. Na een paar dagen wordt geen vlees eten een gewoonte en zodoende iets waar ik niet meer over na hoefde te denken. Ook al is de situatie buiten ietwat chaotisch, zolang je blijft doorgaan op het pad dat je bent ingeslagen (een week zonder vlees) kan je het volhouden. Het belangrijkste is dat je de tijd neemt om rustig iets klaar te maken dat je écht lekker vindt. Deze week is geen straf, maar een gezonde uitdaging die je zo leuk en lekker kan maken als je zelf wilt. Ik ga lekker door met experimenteren zodat de combinatie vleesvrij, glutenvrij en lactosevrij straks een fluitje van een cent wordt. Voor mezelf probeerde ik minimaal één- tot tweemaal per week geen vlees te eten. Na deze week wil ik pogen dit uit te breiden tot driemaal per week.