Dagboek Milenka, 23 jaar – Nationale week zonder vlees

Voornaam: Milenka
Leeftijd: 23 jaar
Hoeveel dagen per week eet je vlees? Zo min mogelijk
Wat is je grootste uitdaging deze week? Geen vis eten
Hoe heb je je voorbereid op deze week? Ik heb mij niet echt voorbereid

Ik beantwoord per dag de volgende vragen:
hoe ging het?
Wat heb ik gekookt?
Waar had ik moeite mee?

Maandag 05-03-2018
Ik had nogal haast om op tijd op werk te komen, dus mijn huisgenootje deed de boodschappen. We zouden gevulde pasta met spinazie en ricotta eten met courgette, champignons, paprika en pijnboompitjes in fungi saus. Toen ik aan het werk was kreeg ik een appje van haar dat er spekjes in de saus zaten, maar toen had ik het al op. Nog beter opletten vanaf morgen dus!

Dinsdag 06-03-2018
Vandaag begon ik zoals elke dag met een schaaltje appel-kaneel kwark met kersen en frambozen en een beetje granola. Bij Jumbo was de soep in de aanbieding, dus ik at als lunch ‘vergeten groentensoep’ met pastinaak en cantharel en een broodje. ‘s Avonds ging ik met papa in Utrecht uit eten. Meestal als ik uit eten ga kies ik iets met vis, dus het was nog wel een uitdaging om wat lekkers te vinden met helemaal geen vlees of vis erin. Ik koos voor Marokkaanse bloemkoolsoep als voorgerecht, risotto met gekarameliseerde walnoten en paddenstoelen als hoofdgerecht en een espresso Crème brûlée als nagerecht. Heerlijk.

Woensdag 07-03-2018
Vandaag moest ik werken en nam ik tomatensoep en brood mee als lunch. ‘s Avonds hadden we hospiteeravond en ik had maar een uur na werk voordat de mensen zouden komen, dus Beau zou voor mij koken. Ook zij doet mee met de week zonder vlees, dus dat was handig. Ze maakte bulgur met boerenkool, feta en vegetarische gehaktballetjes. Het was lekker, maar niet het allerbeste wat ze ooit heeft gemaakt, én bovendien was het vegetarisch.

Donderdag 08-03-2018
“Ik ben op dit moment heel dronken, en ik ga nu een veggie burger halen bij de Mac.” Nu is het de volgende dag en lees ik dit en lach ik een beetje in mezelf. Normaal gesproken eet ik dus al bijna geen vlees, maar meestal gaat het mis na het uitgaan en bestel ik de grootste hamburger op het menu bij de McDonalds. Gisteren dus niet #trots. Oh ja en als lunch had ik een vegetarisch filetje met broccoli en als avondeten wraps met (weer) vegetarische gehaktballetjes en heel veel groenten waaronder aubergine (raar maar wel erg lekker). Ik at bij een vriendinnetje met wie ik later die avond dus de stad in ging.

Vrijdag 09-03-2018
Vandaag had ik een date diner in een restaurant. Ze hadden helaas niet heel erg veel rekening gehouden met vegetariërs. Ik kreeg een Valess schnitzel met een blaadje sla. De groenten die bij de kip saté van de rest zaten waren super lekker. Waarom kreeg ik die niet?? Ik snap dus nooit dat ze als vegetarisch gerecht dan zo’n muffe vegetarische schnitzel bakken in plaats van dat ze gewoon een lekker gerecht met heel veel groenten maken. Maar goed. Ik heb het volgehouden!

Zaterdag 10-03-2018
Vandaag was niet zo moeilijk. Ik lunchte thuis en nam avondeten mee naar werk. Dat laatste bestond uit broccoli, champignons en weer een vegetarisch filetje met taco kruiden. Restjes dus. Als lunch had ik een groenteburger op een boterham. ‘s Avonds was ik alleen thuis. Niet zo’n heel boeiende dag dus.

Zondag 11-03-2018
Ook vandaag moest ik werken. Dit keer de hele dag. Ik lunchte met tomatensoep en brood (een of andere specialiteit van Unox, echt mega lekker met heel grote stukken tomaat). ‘s Avonds kwam een vriendinnetje eten en we maakten couscous met onder andere aubergine en geitenkaas. Ik ben de laatste tijd een beetje verslaafd aan couscous, het is zo makkelijk en je kunt er zo goed mee variëren! Jammie.

Pin It on Pinterest