Voornaam: Rick

Leeftijd: 27 jaar

Vleespatroon (hoeveel dagen per week eet je vlees):  3-5 dagen

Wat is je grootste uitdaging deze week: Ik denk dat de grootste uitdaging is om bij het ontbijt en lunch geen vlees te eten.

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Veel groente in huis gehaald en alle recepten zonder vlees die we zo door het jaar al vaker eten een beetje gebundeld en in een weekmenu samengesteld.

Beschrijving week:

Maandag 11-03-2019: 
De eerste dag ging in principe goed. Zoals ik al dacht is het even goed nadenken bij het ontbijt en lunch wat je wel en niet kunt pakken. Voor het avondeten hadden we eigengemaakte falafel in een wrap met groente en sla, verder nog een eigengemaakte tzatziki met komkommer en een beetje sambal. Jammie!

Dinsdag 12-03-2019
Ik moet zeggen dat ik het vlees (nog) niet mis. Voor het avondeten hadden we deze keer een lekkere pittige nasi met tempé. Tempé gebruik ik wel vaker in gerechten zoals nasi, als je de tempé goed op smaak brengt is dit erg lekker.

Woensdag 13-03-2019
Vandaag een broodje gehaald in onze kantine op het werk. Gelukkig hadden ze een lekker broodje kaas. Vanavond heb ik dahl gemaakt met rode linzen en eigengemaakt naanbrood. Super simpel, erg lekker en voedzaam. Geen vlees gemist!

Donderdag 14-03-2019
Vandaag heb ik het lekker simpel gehouden. Ik heb een pasta gemaakte met tomatensaus en lekker veel groenten. Door lekker veel groente te gebruiken mis je het vlees niet.

Vrijdag 15-03-2019
Vandaag nog makkelijker gedaan dan gister. Met het weekend voor de deur hebben we een lekker frietje gehaald. Deze keer geen frikandel of gehaktbal, maar een lekkere kaassouflé. Ook dat smaakt heerlijk!

Zaterdag 16-03-2019
Om de Week Zonder Vlees alvast goed af te sluiten, de topper van de week: risotto met pompoen. De pompoen smaakte heel erg goed in combinatie met de romige risotto klaargemaakt in witte wijn en groentebouillon, afgemaakt met wat lekkere parmezaanse kaas. Ook vandaag geen vlees gemist hoor!

Zondag 17-03-2019
Omdat het een behoorlijk brakke zondag was en ik geen zin had om te koken hebben we ’s avonds lekker alle restjes opgegeten die we nog over hadden van de hele week.

Conclusie
De Week Zonder Vlees viel heel erg mee, eigenlijk heb ik geen moment het vlees gemist. Misschien af en toe met lunchen, dan was het even zoeken wat je kon eten. Maar bij het avondeten geen moeite gehad met gerechten te verzinnen/maken. De risotto met pompoen was toch de favoriet van de week. Deze ga ik zeker vaker maken.

Ik denk dat ik door de Nationale Week Zonder Vlees minder vlees zal eten in de toekomst. We aten al steeds minder vlees, maar door een hele week geen vlees te eten, ben ik er achter gekomen dat er eigenlijk zoveel lekkere gerechten zijn zonder vlees. Door er een keer bewust mee bezig te zijn, zie je dat je echt niet elke dag vlees nodig hebt. Al blijf ik een stukje vlees op z’n tijd echt wel waarderen! Al met al was het leuk om mee te doen aan de Week Zonder Vlees. Volgend jaar weer!

Pin It on Pinterest