Voornamen: Rommer, Wendy en Amelie

Leeftijd: 37,36 en 1 jaar en 9 maanden

Vleespatroon (hoeveel dagen per week eet je vlees): Wij eten normaal 5 dagen per week vlees

Wat is jullie grootste uitdaging deze week: Omdat wij geregeld dagen zonder vlees leven, voegen wij een extra uitdaging toe door helemaal veganistisch te gaan leven tijdens deze week. De grootste uitdaging zal een verjaardag zijn op zondag…

Hoe heb je je voorbereid op deze week: We hebben op het menu geen vleesproducten gezet. We hebben voor de hele week recepten bedacht voor het avondeten die veganistisch waren. Verder hebben we in plaats van yoghurt kokosyoghurt gekocht.

Beschrijving week:

Maandag 11-03-2019:
Met de lunch aten we brood met pindakaas/tahin/zonnebloempasta, groentespread en hummus. Als avondeten aten we linzencurry met groentes en lekker veel mango. Oma en opa pasten vandaag op Amelie, normaal hebben we melk voor hen in huis, dit keer niet. Vandaag was verder goed te doen. Wel moest Wendy op haar werk een stukje Oranjekoek overslaan, want hier zit slagroom op. Verder hadden we nog een kliekje linzencurry met lekker veel mango erdoor, dus dat was makkelijk. ’s Avonds hadden we als toetje kokosyoghurt, dit was erg lekker. Amelie was er niet heel erg weg van.

Dinsdag 12-03-2019:
Met de lunch aten we hetzelfde als op maandag. Op het menu voor het avondeten: een kikkerrwtenpannenkoek met hummus, avocado, tomaat en kiemgroente. We waren vandaag aan het werk en Amelie was naar de opvang. We hadden brood mee met beleg wat we normaal ook altijd hebben, dus dit was niet zo moeilijk. Het avondeten was erg lekker. Amelie vond vooral de kiemgroente heel erg fascinerend en speelde meer met haar eten dan dat ze er van at. Een kikkererwtenpannenkoek is erg makkelijk te maken (kikkererwtenmeel en water) dus die onthoud ik!

Woensdag 13-03-2019:
Ook vandaag aten we voor de lunch brood met pindakaas/tahin/zonnebloempasta, groentespread en hummus. In de avond stond er Gado Gado op het menu. Vandaag was mijn (Rommer) zijn papadag. Normaal eten Amelie en ik op woensdag vaak wat vis zoals gerookte makreel, dit keer dus niet. Het avondeten was erg lekker: Gado Gado. Gebakken groentes (taugé, paprika, witte kool) met ananas en cashewnoten, zelfgemaakte satésaus en zilvervliesrijst. ’s Avond aten we nog ongezoete sojayoghurt. Amelie en ik vonden dit lekker, Wendy niet zo. Zij vond het naar tabak smaken, ik vond het eerder naar rozijnen smaken. Verder begin ik zelf steeds vaker zin  in vlees te krijgen.

Donderdag 14-03-2019:
Vandaag voor de lunch wederom brood met pindakaas/tahin/zonnebloempasta, groentespread en hummus. S’avonds eten we bulgur met groentebouillon, radijs, avocado, lente-ui, granaatappelpitjes, citroenrasp en sap en koriander uit de oven. Ook vandaag waren we aan het werk en was Amelie naar de opvang. We hadden brood mee met beleg wat we normaal ook altijd hebben, dus dit was prima te doen. Het ovengerecht dat we vandaag aten hebben we wel eens eerder gehad. Het is makkelijk en lekker. Dit keer deed ik er wat minder citroenrasp en sap door, waardoor deze smaak iets minder overheersend was.

Vrijdag 15-03-2019:
Op het menu voor de lunch weer hetzelfde als de andere dagen. In de avond aten we dosa (een rijst-linzen pannenkoek) gevuld met aardappel, bloemkool, wortel, dadel, lente-ui, kokosmelk, kurkuma, komijnzaad, kerrie en koriander. Op woensdag hebben we rijst en rode linzen in water op de week gezet. Vandaag hebben we hier met de staafmixer en vers water pannenkoekenbeslag van gemaakt en pannenkoeken gebakken. Die waren super lekker! Ze waren minder droog dan de kikkererwtenpannenkoeken, dus eentje om te onthouden. We hadden op het laatste moment Duitse gasten (via couch surfing) die mee aten en zelf veganistisch waren! Daarom had ik nog als aanvulling groentewraps van de AH gekocht (ik kon geen extra beslag meer maken). Op de markt hebben we als hapje olijven gekocht, dit keer zonder feta erdoor, helaas. We konden deze week dus ook geen kaas kopen, wat we normaal wel altijd doen. We hadden zin in allemaal lekkere dingen op de markt.

Zaterdag 16-03-2019:
Voor de lunch aten we het welbekend recept. In de avond stond er gebakken aardappel met ui en champignon, falafel balletjes, bloemkool en witte kool op het menu. Lunch is deze week toch wat lastig. Vaak eten we vis (makreel, gerookte zalm, gekookte zalmhoofd), een groente omelet, een gekookt/gebakken ei of een salade met vis, vlees of kaas erdoor. Dit missen we wel. En nu in het weekend missen we kaas ook. Het avondeten was weer prima te doen. We kregen visite en Wendy had lekkere, veganistische brownies gemaakt (banaan, volkoren-speltmeel, bakpoeder, cacaopoeder, dadels, stukjes chocolade).

Zondag 17-03-2019:
Als lunch aten we brood uit de oven met tomaat/olijf, hummus/avocado, hummus/champignons. In de avond aten we bloemkoolsoep. Vandaag was de lunch wel goed gelukt. Verder was het een dag waar we tegenop keken, want we moesten op verjaardagsvisite. Er waren cakejes, brownies, boterkoek. Overal zat zuivel of eieren in. Verder was er kaas, worst en bladerdeeghapjes met gehakt en kaas. Ook was er stokbrood met kruidenboter en ja… komkommer. Gelukkig hadden we onze eigen veganistische brownies meegenomen en een restje olijven en linzenspread. We aten bloemkoolsoep, dat mocht dan wel weer en dat was erg lekker. Vooral Amelie vond dit erg lekker. Deze laatste dag was wel afzien, we hadden heel erg zin in al deze lekkere hapjes.

Conclusie
Naarmate de week vorderde, vonden we het steeds moeilijker worden. Het avondeten beviel goed en hiervoor hebben we leuke ideeën opgedaan om te blijven eten. helemaal zonder vlees leven is lastig en veganistisch al helemaal. Maar voor een week is het te doen. We hebben dus leuke, nieuwe recepten opgedaan deze week en verder leukt het de week op om een week lang met een thema/iets bijzonders bezig te zijn. De kikkererwtenpannenkoek, dosa, veganistische brownie en kokosyoghurt gaan we absoluut vaker eten! We zijn ons deze week nog bewuster geworden van het eten van vlees. Ik denk dat we wel vaker veganistisch gaan eten.

 

 

Pin It on Pinterest