Voornaam: Roosmarijn

Leeftijd: 30

Vleespatroon (hoeveel dagen per week eet je vlees): 5 dagen

Wat is je grootste uitdaging deze week: Wat voor soort vegetarische gerechten kan ik allemaal maken?

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Ik heb her en der wat recepten opgezocht, maar heb mijzelf niet heel erg voorbereid.

Beschrijving week: 

Maandag 11-03-2019:
Vandaag de eerste dag! Deze dag is mij goed bevallen! Als avondeten at ik een zuurkoolstampot met appel, walnoten en geitenkaas. Het was verrukkelijk!

Dinsdag 12-03-2019:
Vandaag heb ik weer een goede dag gehad. Vandaag op het menu: ravioli gevuld met spinazie en ricotta, samen met broccoli en een rode pesto saus.

Woensdag 13-02-2019:
Op woensdag ben ik laat thuis. Op mijn werk eet ik tussen de middag een uitgebreide, vegetarische maaltijdsalade en dan eet ik ’s avonds een broodje. Dit keer een broodje met avocado, een plakje kaas, een gekookt eitje en wat tomaatjes erop! Sinds een maand lust ik avocado, dat komt nu wel goed uit. Een lekkere vervanging en toevoeging aan de maaltijd!

Donderdag 14-02-2019:
Vanavond at ik rijst met groente en vega reepjes. Ik was helaas niet zo fit en had vandaag ook meer moeite met de vraag ”Wat eet ik vandaag?”

Vrijdag 15-02-2019:
Als verrassing werd ik vanavond mee uit eten genomen door een vriendin. Tapas it was! En wat waren de vega hapjes awesome! Hier ga ik zeker nog een keer eten. Wel moet ik eerlijk zeggen dat het biefstukje en de souvlaki aan de overkant er ook erg lekker uitzagen!

Zaterdag 16-02-2019:
Mijn neefje en nichtje kwamen te logeren. Met zijn drietjes zijn we (alweer) uit eten gegaan. Dit keer naar de pizzeria. Hier heb ik voor een vegetarische pizza gekozen.

Zondag 17-02-2019: 
Ik was van plan om een recept uit de Vegabijbel te koken. Dit kookboek heb ik voor mijn verjaardag gekregen. Uiteindelijk is het toch een ander recept geworden; courgettesoep die ik nog in de vriezer. Ik was totaal uitgeblust van het weekend, dus dan maar even makkelijk en snel, maar ook lekker en gezond!

Conclusie:
De Nationale Week Zonder Vlees viel mij alles mee. Ik eet wel af en toe vegetarisch, maar het ging deze week soepel.Het was leuk om dit zo een hele week te doen. Als ik er op terug kijk, heb ik het vlees niet echt gemist. Het vlees volledig aan de kant zetten doe ik nog niet, maar ik ga zeker meer vegetarisch en minder vlees eten in de toekomst. De zuurkoolstamp met geitenkaas en walnoten ga ik zeker vaker maken! Dit gerecht in een ovenvariant schijnt ook erg lekker te zijn, dus deze variant ga ik ook zeker maken! De komende tijd wil ik nog meer leren over hoe divers ik vegetarisch kan gaan koken en mijzelf hierin uitdagen door niet altijd te kiezen voor iets simpels als groente, rijst en een vleesvervanger, maar echt eens ‘anders’ te koken.

Pin It on Pinterest