Dagboek Vera, 25 jaar – Nationale week zonder vlees

Voornaam: Vera
Leeftijd: 25 jaar
Hoeveel dagen per week eet je vlees? Ik eet 3 à 4 dagen per week vlees tijdens het avondeten.
Wat is je grootste uitdaging deze week?
Ik eet nu voornamelijk vlees tijdens het avondeten maar ik denk dat mijn grootste uitdaging ligt om geen vlees te eten als uiteten ga of bij iemand anders ga eten.
Hoe heb je je voorbereid op deze week:
Het Week Zonder Vlees-magazine gelezen en gekeken naar wat mijn dichtbij zijnde supermarkt allemaal in het assortiment heeft.

Ik beantwoord per dag de volgende vragen:
hoe ging het?
Wat heb ik gekookt?
Waar had ik moeite mee?

Maandag 05-03-2018
De eerste dag ging goed. Ik eet niet elke dag vlees dus dat scheelt natuurlijk en heb dus geen moeite gehad. Tijdens ontbijt thuis en lunch eet ik nooit vlees. Tijdens de lunch had ik vegetarische filet american (aanrader!). Als avondeten heb ik de groentecurry met zoete aardappel van Sanny Verhoeven gegeten uit het Week Zonder Vlees magazine. Dit gerecht is superlekker en het vlees miste ik geen moment.

Dinsdag 06-03-2018
De tweede dag ging ook erg goed. Tijdens het ontbijt en lunch eet ik nooit vlees (waren) dus dat veranderd niet in deze week. Als avondeten heb ik een van mijn favoriete pasta’s gegeten: pasta pesto. Dit keer met vegetarische kip, maar dit kun je ook makkelijk alleen met verschillende groentes eten. Naast de vega kip zit er een courgette, paprika, tomaat, pijnboompitten, geraspte kaas en uiteraard pesto doorheen. Dit is zo lekker dat ik ook op de tweede dag geen moeite ondervond.

Woensdag 07-03-2018
De derde dag ging goed. Overdag merk ik niet dat ik met deze uitdaging bezig ben, omdat dit al een gewoonte is. ’s Avonds heb ik een recept van het weekmenu gemaakt uit het Week Zonder Vlees magazine: Gnocchi met pesto, tomaat en mozzarella. Dit was ook erg lekker en had ook echt een vol gevoel, dus het vlees niet gemist met dit gerecht.

Donderdag 08-03-2018
De vierde dag ging ook goed. Als avondeten heb ik de curry met kikkererwten, mango, spinazie en honing gegeten uit het Week Zonder Vlees magazine. Echt een lekkere curry die goed vult, ik was de hele avond verzadigd van deze maaltijd.. Ik ben ook heel blij met dit magazine voor de extra inspiratie, met al deze recepten. Met deze vierde dag, ben ik alweer over de helft van de uitdaging en het gaat me gemakkelijk af tot nu toe.

Vrijdag 09-03-2018
Als avondeten heb ik bietenrisotto gegeten. Dit is een heerlijk en simpel vegetarisch gerecht. Als ik risotto eet, eet ik dat eigenlijk nooit met vlees of vis, dus ik heb het ook totaal niet gemist tijdens het avondeten. In deze risotto zat uiteraard bieten, ui, roomkaas, rucola en Italiaanse kaasvlokken. Ook deze dag ging dus weer hartstikke goed!

Zaterdag 10-03-2018
De zesde dag ging ook zonder moeite eigenlijk. Als avondeten had ik een rijstgerecht met Tikka Masala kruidenpasta, broccoli, paprika, linzen en uiteraard rijst. Dit was ook een maaltijd dat goed vulde, zeker 4 uur een verzadigd gevoel gehad.

Zondag 11-03-2018
Alweer de laatste dag van de Nationale Week Zonder Vlees en zoals je misschien hebt kunnen lezen is het mij erg goed afgegaan en erg meegevallen hoe makkelijk het eigenlijk is om ook tijdens het avondeten geen vlees te eten. Op deze laatste dag at ik tijdens het avondeten de bekende ‘aardappel, groente, vlees’, maar dan uiteraard met een vleesvervanger. Ik at een vegetarische kipschnitzel wat op het gebied van vleesvervangers echt mijn favoriet is. Na deze week zal ik zeker vaker bewust kiezen voor een vegetarische maaltijd, juist ook als ik buiten de deur eet. Deze week heb ik echt heel positief ervaren en ben blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan!

Pin It on Pinterest