MATERIALEN VOOR PARTICULIEREN EN BEDRIJVEN

 

Wij willen van de Nationale Week Zonder Vlees een collectief initiatief maken, dus we willen graag dat heel Nederland meedoet! Daarom vinden we het natuurlijk ontzettend leuk als jij ook meedoet als particulier of met jouw bedrijf, school, restaurant of kantine. Hier lees je precies hoe je mee kunt doen en welke materialen wij jou aan kunnen bieden om je hierbij te helpen!

Particulieren
Ik doe graag mee aan de NWZV, hoe doe ik dat?

Als je graag als particulier meedoet aan de NWZV dan kun je je via het inschrijfformulier op de website inschrijven. Iedereen die zich inschrijft, krijgt toegang tot het digitale Week Zonder Vlees magazine. Hierin vind je als deelnemer inspiratie om zeven dagen te genieten, met pagina’s vol recepten, interviews, groenteweetjes en meer. Een kickstartpakket voor jouw week zonder vlees.

Wat wordt er van mij verwacht tijdens de NWZV?

Tijdens de NWZV dagen wij alle Nederlanders uit om een week lang geen vlees en vis te eten. Om je hierbij te helpen, ontvang je van ons het Week Zonder Vlees receptenboekje als inspirerend kickstartpakket voor jouw week zonder vlees. Daarnaast zorgen wij er samen met onze partners uit de voedselindustrie voor dat we het jou zo makkelijk mogelijk maken deze week. Denk aan: vegetarische producten in de aanbieding, een speciaal vegetarisch aanbod in bedrijfsrestaurants en op universiteiten, vegetarische snacks bij de pompstations, en horecabedrijven met extra overheerlijke vegetarische opties. Tevens zullen we inspiratie delen via onze nieuwsbrief en social media. Wij hopen dat alle deelnemers van de NWZV verrast zullen worden door de mogelijkheden van de vegetarische keuken. Het enige wat we van jou vragen is om het vol te houden en je met een open blik positief te laten verrassen!

Kan ik samen met mijn gezin, vrienden en/of familie meedoen?

Ja! Iedereen mag en kan zich inschrijven om mee te doen aan de NWZV. Wij zouden het fantastisch vinden als jij jouw vrienden, familie en collega’s wilt enthousiasmeren om ook mee te doen.

Kan ik andere mensen motiveren om ook mee te doen?

Natuurlijk kun je ook andere mensen motiveren om mee te doen. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de besparing is! Via deze link vind je kant-en-klare posts om te delen op jouw social media. Daarnaast lees je op deze pagina alles over de positieve impact van een week geen vlees eten, die je ook met anderen kunt delen. Iedereen die zich inschrijft, krijgt ook toegang tot het Nationale Week Zonder Vlees receptenboekje, dat vol staat met de lekkerste recepten en vega inspiratie. Het laat bovendien zien hoe makkelijk en lekker het is om vegetarisch te eten. Kook samen een heerlijk vegetarisch gerecht of ga uiteten tijdens De Nationale Restaurantweek!

Bedrijven
Ik doe met mijn bedrijf graag mee aan de NWZV, hoe doe ik dat?

Bedrijven kunnen meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees door ons te steunen als sponsor. Hiervoor hebben wij een speciaal sponsorpakket bedacht dat voor al onze partners hetzelfde is. Als er vanuit jouw bedrijf interesse is om mee te doen, mail dan naar weekzondervlees@gmail.com

Wat wordt er van het bedrijf verwacht tijdens de NWZV?

Wanneer je als bedrijf meedoet aan de Nationale Week Zonder Vlees ontvang je van ons het speciaal ontworpen promotiemateriaal. Daarnaast zetten wij gezamenlijk diverse communicatie acties op om meer bekendheid te creëren rondom de NWZV en onze gezamenlijke doelstelling.

Zijn er materialen beschikbaar om onze deelname te laten zien?

Voor partners, cateraars, bedrijven en gemeenten is er een pakket met speciaal ontworpen promotiemateriaal beschikbaar. Hierin vind je input voor social media posts, ansichtkaarten, posters, e-mailhandtekeningen, on pack stickers en nog veel meer. Je downloadt hier het promotiemateriaal.

Scholen
Ik doe met mijn school graag mee aan de NWZV, hoe doe ik dat?

Voor basisonderwijs (groep 6, 7 en 8) en voortgezet onderwijs (VWO 1-2, HAVO 1-2-3, VMBO 3-4) hebben we in samenwerking met Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) en de NME- en duurzaamheidscentra een lespakket ontwikkeld om mee te doen. Als je als school mee wilt doen aan de Nationale Week Zonder Vlees kun je de 2 uur durende les hier gratis downloaden nadat je je naam, klas en e-mailadres hebt ingevuld.

Wat wordt er van de school verwacht tijdens de NWZV?

Stichting Nationale Week Zonder Vlees vraagt basisscholen en middelbare scholen om tijdens de Nationale Week Zonder Vlees op interactieve wijze in de les aandacht te besteden aan de impact van vleesconsumptie. Hiervoor hebben wij Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) en de NME- en duurzaamheidscentra gevraagd een lespakket te ontwikkelen, zowel voor basisonderwijs (groep 6, 7 en 8) als voortgezet onderwijs (VWO 1-2, HAVO 1-2-3, VMBO 3-4). Deze lespakketten kan je hier gratis downloaden.

Waar bestaat het lespakket voor scholen uit?

Leerlingen worden door middel van de presentatie voor scholen uitgedaagd om na te denken over waar hun voedsel vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en welke voedselkeuzes zij vervolgens maken. In het complete pakket vind je:

  • De docentenhandleiding met de algemene informatie over de doelstellingen van de presentatie, de benodigde materialen ten behoeve van de organisatie van de presentatie, en een overzicht van de opbouw en tijdsplanning van de presentatie.
  • Uitgebreide bronnenlijst als naslagwerk over de inhoudelijke informatie die verstrekt wordt in de presentatie.
  • Interactieve powerpoint ter ondersteuning van de presentatie.
  • Compleet uitgeschreven tekst bijbehorend bij de powerpoint.
  • Afhankelijk van de doelgroep additieven die benodigd zijn voor de presentatie.
  • Tot slot hierbij onze disclaimer over de presentatie voor scholen.
Bedrijfsrestaurants en schoolkantines
Ik doe met mijn bedrijfsrestaurant of schoolkantine graag mee aan de NWZV, hoe doe ik dat?

Bedrijfsrestaurants en schoolkantines kunnen meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees door op eigen initiatief een vergroot vegetarisch aanbod aan te bieden tijdens de NWZV. We vinden het leuk om te horen als je meedoet, dus mail ons vooral even op weekzondervlees@gmail.com, dan voegen we jouw bedrijfsrestaurant of schoolkantine toe aan onze NWZV kaart van Nederland.

Wat wordt er van het bedrijfsrestaurant / de schoolkantine verwacht tijdens de NWZV?

Wanneer een bedrijfs- of schoolkantine zich aanmeldt voor de NWZV door ons te mailen via weekzondervlees@gmail.com, sturen wij digitaal de promotiemiddelen op die speciaal ontworpen zijn voor de NWZV. Met deze promotiemiddelen kan meer zichtbaarheid gecreëerd worden rondom de NWZV en het vergrote vegetarische aanbod.

Zijn er materialen beschikbaar om onze deelname te laten zien?

Er is een pakket met speciaal ontworpen promotiemateriaal beschikbaar. Hierin vind je input voor social media posts, ansichtkaarten, posters, e-mailhandtekeningen, on pack stickers en nog veel meer. Je downloadt hier het promotiemateriaal.

Share This