MATERIALEN VOOR PARTICULIEREN EN BEDRIJVEN

 

Wij willen van de Nationale Week Zonder Vlees een collectief initiatief maken, dus we willen graag dat heel Nederland meedoet! Daarom vinden we het natuurlijk ontzettend leuk als jij ook meedoet als particulier, of met jouw bedrijf, school, restaurant of kantine. Hier lees je precies hoe je mee kan doen en wat welke materialen wij jou aan kunnen bieden om je hierbij te helpen!

Particulieren
Ik doe graag mee aan de NWZV, hoe doe ik dat?
Wanneer je graag als particulier mee doet aan de NWZV dan kun je je via het inschrijfformulier op de website inschrijven. Iedereen die zich inschrijft ontvangt het Week Zonder Vlees-magazine (print zolang de voorraad strekt, daarna digitaal). Hierin vind je als deelnemer inspiratie om zeven dagen te genieten, met 88 pagina’s vol recepten, interviews, groenteweetjes en meer. Een kickstartpakket voor jouw week zonder vlees.

 

Wat wordt er van mij verwacht tijdens de NWZV?
Tijdens de NWZV dagen wij alle Nederlanders uit om een week lang geen vlees en vis te eten. Om je hierbij te helpen ontvang je van ons het Week Zonder Vlees-magazine als inspirerend kickstartpakket voor jouw week zonder vlees. Daarnaast zorgen wij samen met onze partners uit de voedselindustrie dat we het jou zo makkelijk mogelijk maken deze week. Denk aan: vegetarische producten voordelig in de aanbieding, een speciaal vegetarisch aanbod in bedrijfsrestaurants en op universiteiten, vegetarische snacks bij de pompstations, en horecabedrijven met extra aantrekkelijke overheerlijke vegetarische opties. Tevens zullen we inspiratie delen via onze nieuwsbrief en social media. Wij hopen dat alle deelnemers van de NWZV verrast zullen worden door de mogelijkheden van de vegetarische keuken. Het enige wat we van jou vragen is om het vol te houden en je met een open blik positief te laten verrassen!

 

Kan ik samen met mijn gezin, vrienden en/of familie mee doen?
Ja! Iedereen mag en kan zich inschrijven om mee te doen aan de NWZV. Wij zouden het fantastisch vinden wanneer jij jouw vrienden, familie en collega’s wilt enthousiasmeren om ook mee te doen.

 

Kan ik andere mensen motiveren om ook mee te doen?

INVULLEN

Bedrijven
Ik ben een bedrijf en doe graag mee aan de NWZV, hoe doe ik dat?
Bedrijven kunnen meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees door ons te steunen als sponsor. Hiervoor hebben wij een speciaal sponsorpakket bedacht dat voor al onze partners hetzelfde is. Wanneer er vanuit jouw bedrijf interesse is om mee te doen, mail dan naar weekzondervlees@gmail.com

 

Wat wordt er van het bedrijf verwacht tijdens de NWZV?
Wanneer je als bedrijf meedoet aan de Nationale Week Zonder Vlees ontvang je van ons het speciaal ontworpen promotiemateriaal. Daarnaast zetten wij gezamenlijk diverse communicatie acties op om meer bekendheid te creëren rondom de NWZV en onze gezamenlijke doelstelling.

 

Zijn er materialen beschikbaar om onze deelname te laten zien?

INVULLEN

Scholen
Ik ben een school en doe graag mee aan de NWZV, hoe doe ik dat?
Voor basis- en middelbare scholen hebben we speciaal een presentatie ontwikkeld om mee te doen. Alle klassen die meedoen ontvangen een leuke, gezonde, eetbare verrassing! Wanneer je als school mee wilt doen aan de Nationale Week Zonder Vlees kun je de presentatie hier gratis downloaden en je naam, klas en adresgegevens invullen voor het ontvangen van de eetbare verrassing.

 

Wat wordt er van de school verwacht tijdens de NWZV?
NWZV vraagt groep 7 en 8 van basisscholen en de onderbouw van middelbare scholen om tijdens de NWZV op speelse wijze 1 uur aandacht te besteden aan de vraag wat gezonde, duurzame voeding is. Hiervoor hebben wij een presentatie ontwikkeld die je hier gratis kunt downloaden.

 

Waar bestaat het lespakket voor scholen uit?
Leerlingen worden door middel van de presentatie voor scholen uitgedaagd om na te denken over waar hun voedsel vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en welke voedselkeuzes zij vervolgens maken. In het complete pakket vind je:

  • De docentenhandleiding met de algemene informatie over de doelstellingen van de presentatie, de benodigde materialen ten behoeve van de organisatie van de presentatie, en een overzicht van de opbouw en tijdsplanning van de presentatie.
  • Uitgebreide bronnenlijst als naslagwerk over de inhoudelijke informatie die verstrekt wordt in de presentatie.
  • Interactieve powerpoint ter ondersteuning van de presentatie.
  • Compleet uitgeschreven tekst bijbehorend bij de powerpoint.
  • Afhankelijke van de doelgroep additieven die benodigd zijn voor de presentatie.
  • Tot slot hierbij onze disclaimer over de presentatie voor scholen.
Restaurants
Ik ben een restaurant en doe graag mee aan de NWZV, hoe doe ik dat?
Tegelijkertijd met de Nationale Week Zonder Vlees wordt de vegetarische restaurantweek georganiseerd. Restaurants die mee willen doen kunnen voor meer informatie kijken op de website van de Vegetarische Restaurantweek.

 

Zijn er materialen beschikbaar om onze deelname te laten zien?

INVULLEN

Bedrijfsrestaurants en schoolkantines
Ik ben een bedrijfrestaurant of schoolkantine en doe graag mee aan de NWZV, hoe doe ik dat?
Bedrijfsrestaurants en schoolkantine kunnen meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees door op eigen initiatief een vergroot vegetarisch aanbod aan te bieden tijdens de NWZV. We vinden het leuk om te horen als je meedoet, dus mail ons vooral even op weekzondervlees@gmail.com dan voegen we jouw bedrijfsrestaurant of schoolkantine toe aan onze NWZV kaart van Nederland.

 

Wat wordt er van het bedrijfsrestaurant / de schoolkantine verwacht tijdens de NWZV?
Wanneer een bedrijf- of schoolkantine zich aanmeldt voor de NWZV door ons te mailen via weekzondervlees@gmail.com sturen wij digitaal de promotiemiddelen op die speciaal ontworpen zijn voor de NWZV. Met deze promotiemiddelen kan meer zichtbaarheid gecreëerd worden rondom de NWZV en het vergroot vegetarische aanbod.

 

Zijn er materialen beschikbaar om onze deelname te laten zien?

INVULLEN

Share This