Partners

 

De Nationale Week Zonder Vlees wordt ieder jaar ondersteund door vele bedrijven uit de food en non-food industrie. Dit zijn allemaal partijen die op hun eigen manier aandacht besteden aan een bewuster en duurzamer eetpatroon in Nederland, en hier concrete oplossingen voor bieden om het de consument makkelijker te maken. We stellen ze graag aan je voor!

GoodBite

Lekker voor nu, goed voor later! GoodBite is een merk van de familie Schouten uit het Noord-Brabantse Giessen. Sinds 1990 werken wij er hard aan om iedereen die geen of minder vlees wil eten te voorzien van goede en lekkere alternatieven. Een krachtig initiatief zoals de NWZV steunen wij, omdat wij geloven dat dit grote impact heeft op de bewustwording onder Nederlanders.

Lees: www.goodbite.nl

Quorn

Wij steunen de Nationale Week Zonder Vlees omdat het ons doel is mensen te inspireren gezondere vegetarische eiwitbronnen te eten, voor een gezondere planeet. Wij geloven dat de wereld een duurzamer eetpatroon nodig heeft. De wereldwijde excessieve vleesconsumptie en zijn intensieve productie heeft het grootste aandeel in ons onhoudbare voedingspatroon. Wij willen het reduceren van vleesconsumptie en het verlagen van de impact op het milieu makkelijk maken met heerlijke en duurzame vegetarische alternatieven.

Lees meer

Kips

De wereld verandert, zoals de groei van flexitariërs en vegetariërs, en Kips verandert mee. Als grootste A-merk in vleeswaren heeft Kips eind 2018 een veganistische lijn geïntroduceerd. Waaronder een Vega Snijworst, Vega Smeerworst, Vega Filet Americain en Vega Paté. Alle varianten zijn 100% plantaardig en gemaakt op basis van soja, erwten, tarwe en groenten. Kijk voor meer informatie en receptinspiratie op kips.nl

 

Ekoplaza

Bij Ekoplaza willen we mensen er bewust van maken hoe ze hun foodprint kunnen verkleinen. Weet jij wanneer je een duurzame keuze maakt? Het grootste verschil maak je door niet elke dag vlees te eten. Als biologisch supermarkt beschikken wij over een groot assortiment aan vleesvervangers. Bekijk hier al onze vegaproducten!

Lees meer

Aldi

Vegetarisch koken met producten van ALDI?! Natuurlijk wel.

Samen met de Nationale Week Zonder Vlees laten we graag zien dat een dag geen vlees of vis heel makkelijk, lekker en gezond kan zijn. En dat is niet alleen beter voor mens, dier en milieu, maar bij ALDI ook goed voor je portemonnee!

Meer informatie op aldi.nl/vegetarisch

Fairtrade Original

Onze originele smaken uit de wereldkeuken zijn er voor iedereen. Daarom zijn al onze kruidenpasta’s gemaakt van alleen plantaardige ingrediënten, zodat je zelf kunt bepalen hoe jij je Thaise curry, Marokkaans stoofpotje of Mexicaanse Enchilada’s eet.

Zo brengen wij jouw week zonder vlees op smaak: https://www.fairtradeoriginal.nl

Unox

Met onze producten richt Unox zich op alle Nederlanders. Daar horen ook de groeiende groepen vegetariërs en flexitariërs bij. Een dagje zonder vlees is natuurlijk hartstikke goed, maar een stamppot zonder rookworst? Daar moeten wij niet aan denken. Daarom brachten wij Nederlands favoriete Unox producten ook in vegetarische varianten. Net zo lekker als onze klassiekers, maar dan zonder vlees.

Lees meer

Santa Maria

Santa Maria is trotste sponsor van de Nationale Week Zonder Vlees. Met de verrassende Tex Mex keuken kun je eindeloos variëren, ook zonder vlees. Druk of alle tijd, voor iedere dag van de week is er een heerlijk gerecht. Laat je tijdens de Week Zonder Vlees verrassen door ons nieuwe Next Mex assortiment voor Next Level Taco’s. Mix en match, combineer en creëer en breng jouw taco’s naar een next level. Laat je inspireren op www.santamariaworld.com.

Verstegen

Bij Verstegen zijn we continu bezig met de basis van smaak: kruiden en specerijen. We vinden het belangrijk dat zowel gerechten met als zonder vlees lekker en smaakvol zijn. Daarom hebben we de nieuwe Spice Blends voor Vega ontwikkeld: met miso voor een extra hartige bite.

Lees meer

SoFine

Wij steunen het initiatief van de week zonder vlees van harte, omdat Isabel en haar bevlogen team een zelfde missie heeft als SoFine. Consumenten helpen om de wereld van plantaardige voeding te ontdekken!

Lees meer

Koninklijke Vezet

Lekkere maaltijden met veel groente bereiden wordt extra makkelijk met onze vers gesneden groente. Geen zin om te koken? Geniet dan van onze ruime keuze in vegetarische maaltijden, pizza’s en kant&klare salades.

Lees meer

Beyond Meat®

Bij Beyond Meat® zijn we begonnen met een simpele vraag: kun je vlees produceren zonder dat hier dieren aan te pas komen? Dat kan! Onze missie is om plantaardig vlees, en alle voordelen die het brengt voor dier en milieu, toegankelijk te maken voor iedereen. Met onze plantaardige vleesproducten kun je met een goed gevoel blijven genieten van al je favoriete gerechten. Samen maken we het verschil, daarom steunen wij de Week Zonder Vlees – GO BEYOND!

 

Tefal

Door deel te nemen aan de week zonder vlees wil Tefal je inspireren om te variëren met andere ingrediënten die bereid kunnen worden met een grill. Laat hamburgers en steaks even liggen en kies eens voor een gezond vegetarisch recept dat lekker smaakt. Geen inspiratie?

Bekijk vegetarische recepten op https://www.tefal.nl/vegetarisch

HelloFresh

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor HelloFresh. We geven de mogelijkheid tot het eten van gerechten zonder vlees of vis door wekelijks standaard 3 of 4 recepten zonder vlees of vis aan te bieden in het menu. In de Nationale Week Zonder Vlees bieden we je graag nog meer inspiratie in de vegetarische keuken!

Lees meer

Iglo Green Cuisine

Bij Iglo houden we van lekker en voedzaam eten, ook bij een dagje zónder vlees! Iglo Green Cuisine zijn heerlijke vegetarische producten uit het vriesvak. Wist je dat vries verse producten ook nog eens voor 30% minder voedselverspilling zorgen? Heb je een keer weinig tijd? Probeer dan eens onze Green Cuisine maaltijden!

Lees meer

BUMI

BUMI betekent aarde in het Indonesisch. Het is onze ode aan al het moois dat uit de bodem groeit. Samen met bewuste thuiskoks zoals jij houden we onszelf en deze aarde gezond. Hoe? Door voedzame plantaardige producten te ontwikkelen waar jij eenvoudig iets lekkers mee kookt. Een positief verschil maken was nog nooit zo smakelijk!

Lees meer

Vivera

Wij geloven dat het leven mooier is als je minder vlees eet. Daarom willen wij iedereen helpen om de overstap naar een ander eetpatroon zo makkelijk mogelijk te maken. Dit doen we door hele lekkere producten te maken die passen in de maaltijden die mensen het meeste koken. Onze recepten zijn toegevoegd aan de Veggie Challenge app die ontwikkeld is door Proveg. Deze app helpt om een maandlang minder vlees te eten. In de app vind je heel veel lekkere recepten en een weekplanner die zich vertalen in een handig boodschappenlijstje. Bovendien zie je direct wat je bespaart in de vorm van dieren, CO2 en water. Wij werken graag mee aan de Week zonder Vlees omdat dit een mooi begin is van een maand minder vlees.

Lees meer

Rude Health

Rude Health is niet opgericht om slappe melk of duizend-in-een-dozijn muesli’s te maken. Alles waar onze naam op staat zit vol met kleur, smaak en wordt gemaakt van niks anders dan de beste natuurlijke ingrediënten. Onze we-zullen-je-smaakpapillen-eens-even-stevig-door-elkaar-schudden filosofie gaat erom dat we gezond eten zo ontzettend lekker maken dat je nooit meer iets anders wilt.

Lees meer

Bonduelle

Met Bonduelle geef je makkelijk meer smaak, bite en kleur aan je favoriete vegetarische maaltijd. Bovendien zijn onze peulvruchten rijk aan natuurlijke eiwitten en een bron van vezels. Ze zijn dus de perfecte natuurlijke vleesvervanger. Kijk voor vegetarische inspiratie op www.bonduelle.nl. Eet smakelijk!

Albert Heijn

Als we met z’n allen wat vaker vegetarisch en plantaardig eten, is dat beter voor de dieren en het milieu, én vaak ook gezonder voor onszelf. We vinden het als Albert Heijn belangrijk om onze bijdrage te leveren en bieden de meeste keuze in vega(n) en plantaardig van ontbijt tot diner.

Bekijk onze Leefstijl Shop voor ons assortiment en voor inspiratie!

Coop

Bij Coop werken we continu aan de verduurzaming van ons assortiment. Als supermarkt voor de dagelijkse maaltijd maken we het onze klanten graag gemakkelijk om een dagje geen vlees te eten. Voor elk eetmoment vind je in onze winkels een uitgebreid aanbod vleesvervangers. Zo maken we samen ’t verschil voor dier en milieu!

Kijk hier voor de lekkerste vegetarische recepten: www.coop.nl/vegetarisch

Garden Gourmet

Bij GARDEN GOURMET geloven wij in de kracht en veelzijdigheid van plantaardige voeding. Wij willen iedereen inspireren om meer te variëren met gerechten zonder vlees. Bekijk hier onze producten en recepten.

Lees meer

HAK

Bij HAK maken we producten op basis van groenten en peulvruchten die niet alleen heel lekker zijn, maar ook passen in een plantaardig eetpatroon; goed voor de gezondheid én voor de planeet! Bovendien zijn bonen een bron van vezels en plantaardige eiwitten, perfect voor een dagje zonder vlees.

Lees meer

Knorr

Groenten smaken werelds! Knorr inspireert Nederlanders om meer groente en wat minder vlees te eten. Daarom staan bijvoorbeeld op al onze Wereldgerechten een tip voor een dagje zonder vlees. Knorr is trots om een partner te zijn van de Nationale Week zonder Vlees. Een mooi moment om een van onze heerlijke vega recepten te proberen: www.knorr.nl

Gold&Green

Gold&Green is trotse partner van de Week Zonder Vlees. Wij geloven dat iedere maaltijd invloed heeft op onszelf en de wereld om ons heen. Daarom helpen wij je om maaltijden te maken die goed zijn voor jou en voor onze aarde. Met Pulled Oats, het betere alternatief voor vlees, kun je makkelijk en snel een smaakvolle maaltijd op tafel zetten. Want gezond en duurzaam eten kan zonder concessies!

Lees meer

Jumbo

Minstens één dagje per week geen vlees! Goed voor jezelf, beter voor het milieu. Een win-win! Er zijn heel veel lekkere vegetarische recepten die makkelijk te bereiden zijn. Kies bijvoorbeeld voor onze Lekker Veggie producten, smaakvolle recepten boordevol groenten en ontdek nieuwe gerechten met peulvruchten en noten. Inspiratie nodig? Kijk op www.jumbo.com/vegetarisch voor lekkere vegetarische gerechten.

PLUS

Bij PLUS houden we van Goed Eten. En dat kan best eens zonder vlees. Als Meest Verantwoorde Supermarkt bieden we volop alternatieven voor een dag zonder vlees. Een dag zonder vlees is met onze nieuwe PLUS vleesvervangers nu heel lekker en makkelijk.

Lees meer

Lidl

Een plantaardige leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk? Dat is ons doel bij Lidl! Daarom breiden we ons assortiment in vegetarische en vegan producten steeds verder uit en dat uiteraard voor de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs.

Kijk voor meer informatie op www.lidl.nl/vegetarisch

Aviko

Een dagje zonder vlees of op zoek naar variatie? Het op tafel zetten van een gezonde lekkere maaltijd is iedere dag weer een uitdaging. Aviko Easy Veggie maakt het je graag makkelijker. Drie verassende maaltijdoplossingen boordevol groenten en natuurlijk aardappel. Je maakt het heel gemakkelijk klaar en kunt er eindeloos mee variëren!

Lees meer

Flora Plant

Lekker eten hoeft niet dierlijk te zijn. Flora Plant is als boter, maar beter. Flora Plant is 100% plant based en heeft daarom 50% minder klimaatimpact dan roomboter. Wij geven om de planeet en zijn trotse partner van de Week Zonder Vlees.

Lees meer

 

Nature's Pride

Geniet van de voedingswaarden die de natuur te bieden heeft en leg de focus binnen de maaltijd op groenten en fruit. Laat je inspireren door de veelzijdigheid en proef de heerlijke smaak. Meer groenten en fruit, minder vlees.

Bekijk onze vegetarische recepten

Vegan Masters

Hoe meer mensen wij kunnen overhalen om af en toe een maaltijd zonder vlees te eten, hoe beter het is voor mensen, dieren en onze planeet’.

Lees meer

 

Violife

Bij Violife houden we van lekker eten, vrij van dierlijke producten. Het is onze missie om goed eten te maken, 100% vegan en lekker voor iedereen! Bij Violife geven we om jou maar ook om de planeet en zijn daarom trotse partner van de Week Zonder Vlees.

Lees meer

 

deli by Shell

Bij deli by Shell maken we dagelijks de lekkerste producten, die we zo goed en eerlijk mogelijk maken. Vegetarisch als het kan en met vlees als het mag. Want dat is goed voor jezelf, maar ook goed voor elkaar. De Week zonder Vlees is voor ons het perfecte moment om dit extra onder de aandacht te brengen!

Lees meer

 

BOON

Hey wereldverbeteraar! De boon is met recht een heilig boontje: boordevol gezonde voedingsstoffen en een hele lage footprint. Door te experimenteren met vormen, smaken en recepten, maken wij van de BOON de lekkerste keuze in het vegaschap. Onze droom is om de wereld te voeden zonder dierlijke producten, help jij mee?

Lees meer

 

De Vegetarische Slager

De Week Zonder Vlees is voor ons bij uitstek de kans om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze niets hoeven op te geven als ze dierlijk vlees achterwege laten. Een week mét vleesch; waarin je kunt blijven genieten van de smaack van vlees, maar dan vega(n). Gemaakt door vleesliefhebbers, voor vleesliefhebbers.

Lees meer

DEEN

DEEN vindt het leuk om haar klanten te inspireren om minder vlees te eten. Beter voor het milieu en net zo lekker. Trots zijn wij op ons ruime assortiment vleesvervangers, dat inmiddels bestaat uit 10 grote merken en 85 verschillende producten. Één van onze toppers is de Karma Kebab. Heerlijke kebab, maar dan gemaakt van groente en graan.

Lees meer

 

DierenwelzijnsCheck

De DierenwelzijnsCheck helpt bij het maken van diervriendelijke keuzes. De vleesconsumptie in Nederland stijgt nog steeds. En tegelijk gaan steeds meer mensen plantaardig eten. In restaurants wordt nog veel vlees gegeten, en juist hier worden nog veel dieronvriendelijke producten gebruikt. Dat kan makkelijk anders! Wij steunen de Week Zonder Vlees om mensen én restaurants te inspireren om vaker voor plantaardig te kiezen. Goed voor de dieren, het klimaat en je eigen gezondheid!

Lees meer op dierenwelzijnscheck.nl

The Blue Butcher

Wij vinden dat je als vleesliefhebber niks hoeft te missen als je een dag geen vlees eet. The Blue Butcher is een duurzaam, gezond en vooral lekker vleesalternatief, voor wie eens een keer iets anders wil dan vlees. Wij zijn dan ook trotste partner van de Week zonder Vlees.

Lees meer

Heinz

Bij Heinz is smaak één van de belangrijkste waarden. Al onze Heinz tomatenproducten bevatten sappige tomaten en zijn een heerlijke toevoeging in jouw favoriete recept. Of dit nu met of juist een keertje zonder vlees is. Heinz Tomato Frito geeft meer smaak aan jouw gerechten.

Voor meer vegetarische receptinspiratie, ga je naar www.heinz.nl/recepten

Hellmann's

At Hellmann’s we’re on the side of food. Hellmann’s staat paraat als trotse sponsor van de Nationale week Zonder vlees, omdat wij geven om de mensen, de natuur en houden van écht eten. Naast onze (natuurlijk vegetarische) mayonaise zijn wij er ook voor de veganist met onze vegan mayo! Het gouden ingrediënt voor jouw vega burger, salade of sandwich.

Lees meer

 

Hema

Bij HEMA zien we dat consumenten zich bewuster worden van de impact van vleesconsumptie op het milieu, het klimaat en het dierenwelzijn. HEMA wil de consument helpen in het maken van een bewuste keuze. Wij bieden daarom betaalbare en lekkere opties in vegetarische of veganistische producten.

Lees meer

 

Holland & Barrett

Wij bij Holland & Barrett geloven in de kracht van de natuur. In mooie, eerlijke producten die onze gezondheid op natuurlijke wijze op peil houden en bijdragen aan een betere wereld. Kies ook voor plantaardige alternatieven voor vleesproducten, voor een evenwichtige en gezonde lifestyle en uiteraard voor een betere planeet! Samen kunnen we een verschil maken!

Lees meer

Honig

Met Honig maak je in een handomdraai vegetarische maaltijden verrassend. We geloven in variatie en vertalen dat naar makkelijke maaltijden met verse producten. Zo geven wij klassiekers graag een vega twist en hebben wij onlangs onze peulvruchten pasta’s geïntroduceerd.

Kijk voor receptinspiratie op www.watetenwevandaag.nl

Le Duc Veggie Food

Helpt u graag uw klanten te verleiden om vaker te “snacken zonder vlees”. Wij blijven verrassen met inspiratie en nieuwe lekkere vegetarische appetizers. Gemaakt met de beste smaakvolle ingrediënten uit de natuur. Daarom ondersteunen wij ook de week zonder vlees!

Lees meer

ME-AT

Wij zijn ME-AT the alternative. Producent van hoogwaardige 100% plantaardige vleesvervangers met een verse look and feel. Wist je dat al onze vleesvervangers in onze eigen fabriek in Nederland worden gemaakt? En ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog erg laag in zout en verzadigd vet: Goed voor jou en de planeet!

Lees meer

Meatless Farm

Wist je dat je met een kleine verandering een grote impact kan maken? Natuurlijk zijn klimaatverandering en onze gezondheid zeer ernstige zaken (vraag maar aan Greta), maar om er structureel iets aan te doen moet het ook makkelijk, leuk en lekker zijn. En daarom passen Meatless Farm en de Nationale Week Zonder Vlees perfect bij elkaar!

Make it Meatless

PLNT

Even een dagje geen vlees? Met PLNT zorg je ervoor dat je niets hoeft te missen. Onze plantaardige vleesopvolgers hebben namelijk dezelfde vertrouwde smaak en structuur zoals je van vlees gewend bent. Tijdens de nationale week zonder vlees willen we bewijzen dat je met onze vleesvervangers geen concessies hoeft te doen. Samen zorgen we voor een toekomstbestendige planeet.

Lees meer

Provincie Flevoland

Provincie Flevoland ondersteunt #NWZV omdat we willen laten zien dat plantaardig en lokaal voedsel een makkelijke en gezonde keuze is voor iedereen. Dit doen we met de vegetarische Flevourbox, inclusief inspirerende recepten van Food Forum chef-kok Sharon de Miranda. Lekker, makkelijk en van dichtbij!

Lees meer

Provincie Gelderland

We hoeven echt niet 100% vegetariër te worden om een duurzaam voedselsysteem te creëren. Maar iets minder vlees kan makkelijk en smakelijk! Provincie Gelderland stimuleert de ontwikkeling van alternatieve eiwitproducten, biedt volop biologisch, plantaardig voedsel aan in haar bedrijfsrestaurant en doet mee aan de Week Zonder Vlees.

Lees meer

Rebl Chef

We serve PLANTY! Aangenaam, wij zijn Rebl Chef. Heb je al één van onze heerlijke, verse maaltijden geprobeerd? Eenvoudig te bereiden, 100% plantaardig en vooral erg lekker. Als partner van de Nationale Week Zonder Vlees laten we je graag kennismaken met ons plantaardig & planeetwaardig assortiment, instapklaas en barstensvol eigenheid.

Lees meer

Moving Mountains®

Er is een plantaardige revolutie gaande waarin consumenten op zoek zijn naar voedzame en lekkere plantaardige producten van hoge kwaliteit. Deze vormen een duurzamere oplossing voor massa landbouw, en zijn tegelijkertijd beter voor de gezondheid van mensen en van de planeet. De producten van Moving Mountains® bieden de consument echte plantaardige alternatieven voor vlees, met dezelfde smaak, textuur en voldoening.

Lees meer

Future Farm™

Om zeker te zijn van een veiligere toekomst voor mensen, dieren en de planeet, geloven wij dat de manier waarop met vlees wordt omgegaan zal moeten veranderen. Het eten van een plantaardig dieet vormt de grootste bijdrage die we kunnen leveren voor het tegengaan van de opwarming van de aarde.

Lees meer

Willicroft

Wij zijn heel blij om de krachten te bundelen met de Nationale Week Zonder Vlees, en zo te helpen met het verminderen van de grootste factor die bijdraagt aan de klimaatverandering: de veehouderij.

Lees meer

Like Meat

Bij LikeMeat geloven wij in het beste van beiden: lekker eten mét een goed gevoel. Met onze (h)eerlijke plantaardige producten hoef je namelijk niet in te leveren op smaak, gemak of gezondheid. Eet waar je van houdt en houd van wat je eet. We zien je in de keuken!

Lees meer

Lazy Vegan

Bij Lazy Vegan is het onze missie om het voor jou makkelijker te maken om minder vlees te eten. Onze heerlijke maaltijden zijn klaar in 8 minuten. De 4 varianten zijn rijk aan proteïne en vrij van soya, gluten en conserveermiddelen. Je vindt ze in de diepvries bij AH, Jumbo, Marqt en Crisp.

Lees meer

SMAECK

Wij geloven in een gevarieerd voedingspatroon. Onze uitdaging is om producten te maken van een hoge intrinsieke kwaliteit en een smaakbeleving die aansluit bij een brede groep consumenten waaronder vegetariërs en flexitariërs. Onze producten laten zien dat dit kan zonder een concessie te doen aan smaak.

Lees meer

Stichting DOEN

Stichting DOEN ondersteunt voorlopers die zich inzetten voor een groene, sociale en creatieve samenleving. Plantaardig eten is één van de meest impactvolle oplossingen tegen klimaatverandering. Wij zijn enorm onder de indruk van de positieve gevolgen van de Week Zonder Vlees. En ondersteunen deze campagne zodat nog meer mensen zich bewust worden van het positieve effect van een verminderde vleesconsumptie en vaker kiezen voor plantaardige alternatieven.

Lees meer

 

Stegeman

Vleesconsumptie heeft serieuze impact op onze planeet en daarom richt Stegeman zich anno 2021 óók op niet-vlees producten. Met de kennis van anderhalve eeuw vakmanschap ontwikkelden we bijvoorbeeld de Stegeman paprikaburger, hiermee maak je de heerlijkste broodjes, salades of bowls. Ga jij na deze week ook voor tenminste één vaste vegadag?

Lees meer

 

Stichting Goeie Grutten

Voor stichting Goeie Grutten is het duidelijk dat we met z’n allen naar een duurzamer eetpatroon moeten, waarin plantaardig eten de hoofdrol krijgt. Echte impact bereiken we niet door met een klein groepje geen vlees meer te eten, maar juist door met zoveel mogelijk mensen significant minder vlees te eten. Week Zonder Vlees laat zien dat dit écht mogelijk is en daarom steunen wij hen in hun missie.

Lees meer

 

Sodexo

Sodexo verhoogt de kwaliteit van het dagelijks leven door gasten te laten genieten van een lekkere en gezonde maaltijd die gemaakt zijn met aandacht voor mens, dier en milieu. Een dagje minder vlees eten is goed voor jou, goed voor de wereld om je heen, maar bovenal ongelofelijk lekker! Redenen genoeg voor ons om mee te doen aan dit mooie initiatief.

Lees meer

 

Share This