Presentatie
voor basis- en middelbare scholen

 

Omdat we denken dat goede voorlichting over duurzame en bewuste voeding begint bij de jongste generatie hebben wij een laagdrempelige presentatie ontwikkeld waarin leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over waar hun voedsel vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en welke voedselkeuzes zij vervolgens maken.

Voor basis- en middelbaar onderwijs
Stichting Nationale Week Zonder Vlees vraagt groep 7 en 8 van basisscholen en de onderbouw van middelbare scholen om tijdens de Nationale Week Zonder Vlees op speelse wijze 1 uur aandacht te besteden aan de vraag wat gezonde, duurzame voeding is. Hiervoor hebben wij een presentatie ontwikkeld die je gratis kunt downloaden nadat je hieronder je school, naam, email en adres hebt achtergelaten.

Heb je onze disclaimer over de presentatie voor scholen gezien? Deze vind je hier.

Wanneer je als docent de presentatie download ontvang je onder andere een uitgebreide docentenhandleiding. Met deze handleiding ben je in staat om de circa één uur durende presentatie op een makkelijke manier aan jouw klas te geven. We geven alle handvatten om dit op een passende, relevante manier te doen voor jouw klas.

In het complete pakket vind je:

  • De docentenhandleiding met de algemene informatie over de doelstellingen van de presentatie, de benodigde materialen ten behoeve van de organisatie van de presentatie, en een overzicht van de opbouw en tijdsplanning van de presentatie.
  • Uitgebreide bronnenlijst als naslagwerk over de inhoudelijke informatie die verstrekt wordt in de presentatie.
  • Interactieve powerpoint ter ondersteuning van de presentatie.
  • Compleet uitgeschreven tekst bijbehorend bij de presentatie.
  • Afhankelijke van de doelgroep additieven die benodigd zijn voor de presentatie.
  • Tot slot hierbij onze disclaimer over de presentatie voor scholen.

Op naar meer bewustzijn!
Was de presentatie een succes? Dan worden wij altijd blij van een foto op social media met #weekzondervlees of via de mail op info@weekzondervlees.nl.

Pin It on Pinterest

Share This