Dagboek Sanne Louise, 34 jaar – Nationale week zonder vlees

Voornaam: Sanne Louise
Leeftijd: 34 jaar
Hoeveel dagen per week eet je vlees? Dat wisselt. Maar gemiddeld genomen toch zeker wel zo’n vijf keer per week.
Wat is je grootste uitdaging deze week?
De grootste uitdaging zal zijn; het vlees vervangen voor lekkere Vega gerechtjes. Ik eet natuurlijk wel eens een gerechtje zonder vlees maar met een hele week zonder, heb ik nog geen ervaring.
Hoe heb je je voorbereid op deze week?
Ik heb via mijn Instagram account om ‘hulp’ gevraagd. Heerlijke tips gekregen. Mezelf verdiept in Vega-food en mezelf laten inspireren door het week zonder vlees-magazine!

Ik beantwoord per dag de volgende vragen:
hoe ging het?
Wat heb ik gekookt?
Waar had ik moeite mee?

Maandag 05-03-2018
Ik start deze Vega week met een heerlijke volkoren pasta met courgette, zongedroogde tomaatjes, spinazie, champignons, sojaroom en kaassnippers. Deze Vega tip kreeg ik van een volger op Instagram. Simpel, gezond en super lekker.

Dinsdag 06-03-2018
Vandaag geniet ik van een heerlijke verse pompoensoep en een warme speltpita met geitenkaas en spinazie. Love It! Normaal gesproken zou er misschien nog wel een plakje kipfilet tussen mijn pita zijn verdwenen. Maar ook zonder dat plakje, was dit echt genieten! Of ik het vlees al mis? Nee, absoluut niet.

Woensdag 07-03-2018
Dit was echt super lekker! Zoete aardappelfrietjes met een broodje Vega-burger-speciaal (lekker veel ui & een healthy kerriesausje). Tijdens de bereiding pakte ik wel even mis op wat knapperig gebakken bacon. Maar eerlijk… tijdens het opeten van deze megaburger, heb ik die bacon dus echt niet gemist!

Donderdag 08-03-2018
Vandaag had ik als lunch; banaan/spelt pannenkoekjes met jam, cranberry’s, pompoenpitten, zonnebloempitten, gojibessen en moerboeien. Super lekker en super vega!

Vrijdag 09-03-2018
Vandaag heb ik wat boodschapjes gedaan. Ik zag in het schap filet american staan en wilde deze ECHT heel graag in mijn mandje gooien. Het was een beetje zo’n gevoel, als dat je zwanger bent en iets niet mag. Later kreeg ik op Instagram een hele goede tip van een volger. Namelijk de filet van de vegetarische slager! Delicious!

Zaterdag 10-03-2018
Vandaag hebben we frietjes gegeten. Deze keer nam ik er een kaassoufflé bij. Niet zo mijn ding … en ja, ik miste mijn viandel daarom wel een beetje meer dan anders. De volgende keer probeer ik een groentekroket wellicht een betere optie!

Zondag 11-03-2018
Ik sluit de week af met een omelet met avocado, saladekaas, zongedroogde tomaatjes en rucola. Super lekker en hier geniet ik ook echt van. Vegetarisch, voor nu nog niet. Maar flexitarisch, absoluut! Ik ben me nu meer bewust van wat ik eet. Volgend jaar doe ik ZEKER weer mee.

Pin It on Pinterest