Stichting

Nationale Week Zonder Vlees

 

Stichting Nationale Week Zonder Vlees is een stichting met ANBI-status. De stichting is het non-profit initiatief van Food Consultancy & Communications Agency Green Food Lab, opgericht door Isabel Boerdam, bekend van haar foodblog De Hippe Vegetariër. Nationale Week Zonder Vlees wil consumenten op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn.

Visie en missie

Met Stichting Nationale Week Zonder Vlees willen wij, collectief, op een smakelijke en gemakkelijke manier een wezenlijke bijdrage leveren aan de uitdagende klimaatdoelstellingen en maatschappelijke gezondheid.

De huidige vleesconsumptie heeft immers een directe relatie met de overmatige CO2-uitstoot, en is – in tegenstelling tot duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en elektrische auto’s – zonder grote investering en zonder concessies vandaag nog aan te pakken.

Bij Stichting Nationale Week Zonder Vlees geloven wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en willen daarom een meer flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten.

Wij zijn van mening dat vegetarisch eten niet saai, smakeloos of ingewikkeld is. Door één week de uitdaging aan te gaan en kennis te maken met nieuwe producten, recepten en gerechten, maken mensen kennis met de vegetarische keuken zoals ze die nog nooit eerder gezien hebben.

Vanuit de overtuiging “proeven en proberen is geloven” zullen wij alle consumenten die mee doen aan de Nationale Week Zonder Vlees inspireren en praktische handvatten geven om tijdens de week maar ook daarna op een makkelijke en lekkere manier minder vlees te eten.

Zo hopen we minder vlees de nieuwe normaal te maken in het voedselpatroon.

Doelstelling

Stichting Nationale Week Zonder Vlees heeft zichzelf ten doel gesteld:

• Het promoten van een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis worden afgewisseld met plantaardige gerechten, vanuit het besef dat elke dag vlees eten schadelijk is voor de gezondheid, het milieu en dierenwelzijn.
• Het bewust maken van Nederland van de positieve impact van een verminderde vleesconsumptie op mens, dier en milieu, en laten zien hoe lekker, leuk en eenvoudig het is om plantaardig te eten;
• Het initiatief van de Nationale Week Zonder Vlees onder de aandacht brengen bij heel het land, door samenwerkingen aan te gaan met bedrijven, scholen, kantines, horecabedrijven en universiteiten;
• Het jaarlijks laten terugkeren van de Nationale Week Zonder Vlees en zo een wekelijkse dag zonder vlees in Nederland stap-voor-stap tot de nieuwe standaard maken.
• Het onderzoeken van de mogelijkheden tot uitbreiding van de campagne naar Europa.

Activiteiten

Om bovenstaande doelstelling te bereiken ontwikkelt de Nationale Week Zonder Vlees de volgende activiteiten:

• Het delen van kennis en inspiratie over een meer plantaardig voedingspatroon via al onze kanalen: website, social media, nieuwsbrief en magazine;
• Online & offline mediacampagne om iedereen te enthousiasmeren om mee te doen met de Nationale Week Zonder Vlees;
• Incentive voor deelname: schrijf je in en ontvang gratis het Week Zonder Vlees-magazine;
• Het samenwerken met retailers en producenten die helpen om de boodschap uit te dragen en te ondersteunen met praktische oplossingen;
• Het ontwikkelen van een lespakket over bewuste vleesconsumptie voor basis- en middelbare scholen;
• Samenwerking met cateraars voor een vergroot vegetarisch aanbod in bedrijfsrestaurants, snelweglocaties en universiteiten;
• Speciaal vegetarische aanbod in restaurants en cafés door heel Nederland onder de paraplu van De Vegetarische Restaurantweek.

Download hier ons volledige beleidsplan 2019-2023

Bestuur

Stichting Nationale Week Zonder Vlees heeft een driekoppig bestuur met een gezamenlijke bevoegdheid, en één adviseur/ambassadeur. Graag stellen wij ons aan u voor:

Financiële verantwoording, editie 2019

Hieronder is een helder overzicht te vinden van de financiële verantwoording van de Nationale Week Zonder Vlees, editie 2019. Klik op de foto voor een PDF.

Fiscale gegevens

Bank: NL02ABNA0247252263
BIC Code: ABNANL2A
BTW: NL858073146B01
KVK: 69939837
RSIN: 858073146

Contactgegevens

Isabel Boerdam, voorzitter
Telefoon: 0646535363
Email: weekzondervlees@gmail.com

Pin It on Pinterest

Share This