16 maart 2020, Amsterdam – Met een recordaantal van 940 deelnemende restaurants en vele positief verraste gasten was de derde editie van De Vegetarische Restaurantweek een groot succes. De Vegetarische Restaurantweek was ook dit jaar weer een wedstrijd met twee categorieën; ‘Beste Vegetarische Restaurant’ en ‘Populairste Vegetarische Gerecht’. Met 196 stemmen wint Bar Bistro Calypso de titel voor het Beste Vegetarische Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek. Eazie’s Tikka Masala met vegetarische kip is via Instagram verkozen tot het populairste vegetarische gerecht.

Eervolle vermelding voor nummers 2 en 3
De tweede plek voor het Beste Vegetarische Restaurant is gegaan naar Bagels & Beans, die vorig jaar op nummer 1 eindigden. Restaurant Touché (Assen) is geëindigd op plek 3. Op Instagram waren naast de Tikka Masala ook de vegetarische tapas van ’t Zusje en de gerechten van de Houtloods (Tilburg) populair. Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees en De Vegetarische Restaurantweek: “Deze restaurants en horecagelegenheden laten stuk voor stuk op hun eigen manier de creatieve mogelijkheden van de vegetarische keuken zien. Mooi dat Bar Bistro Calypso én Eazie op nummer 1 zijn geëindigd. Twee compleet verschillende concepten; Calypso is een kleinschalige bistro in Eindhoven met een 100% plantaardige kaart. Eazie is een keten met 24 vestigingen door het gehele land en serveert naast vlees- en vismaaltijden ook ontzettend lekkere vega(n) alternatieven. Tezamen laten deze winnaars zien dat het vega(n) aanbod in Nederland steeds serieuzer én smaakvoller wordt.’’

Op naar de editie van maart 2021
Boerdam: “We hebben deze week opnieuw aan heel Nederland laten zien hoe fantastisch de vegetarische keuken is, zowel thuis in eigen keuken als uit. De restaurants die met ons mee hebben gedaan, hebben hier een enorm positieve bijdrage aan geleverd. Chefs zijn immers bij uitstek een inspiratiebron voor de groentekeuken. Van 8 t/m 14 maart 2021 vindt de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees, en dus ook van De Vegetarische Restaurantweek, weer plaats. Ik reken erop dat nog meer restaurants in Nederland zullen deelnemen!”

Over De Vegetarische Restaurantweek en de Nationale Week Zonder Vlees
Van 9-15 maart 2020, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, vond De Vegetarische Restaurantweek plaats. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit! Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants hebben laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Deze jaarlijks terugkerende campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër en de Vegabijbel. Inmiddels rolt Isabel de campagne uit samen met een team vanuit haar bedrijf Green Food Lab. De Nationale Week Zonder Vlees is onderdeel van de Stichting Nationale Week Zonder Vlees en kent een officiële ANBI-status. De Vegetarische Restaurantweek wordt mede mogelijk gemaakt door Bidfood, Bonduelle Food Service, Chef Thor, Dutch Cuisine, Horecava, Koninklijke Horeca Nederland, Sligro, Unilever Food Solutions, Gold&Green, Smeding, SoFine for Chefs, Henri, FoodUp! Brabant, Purple Pride, Greendish, Lekker. Vegetarisch Magazine en De Vegetariërsbond. Kijk voor meer informatie op devegetarischerestaurantweek.nl.

Meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen?
Neem contact op met Green Food Lab: Jody Vermeij via jody@greenfoodlab.nl en 0624446962.