18 maart 2019, Amsterdam – Met 531 deelnemende restaurants en vele positief verraste gasten was de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek een groot succes. De Vegetarische Restaurantweek was dit jaar ook een wedstrijd voor het beste vegetarische restaurant en het populairste vegetarische gerecht. Met 107 stemmen ging Bagels & Beans ervandoor met de titel voor het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek. Peter Lute’s ‘Aardpeer’ met kruiden van het wad, een krokant appeltje en knolselderij jus werd via Instagram verkozen tot het populairste vegetarische gerecht. Dit werd geserveerd in Lute’s speciaal voor de Week Zonder Vlees opgerichte pop-up restaurant, genaamd ‘Explore’ in Muiden.

Eervolle vermelding voor nummers 2
De tweede plek voor het Beste Vegetarische Restaurant is gegaan naar Roots, onderdeel van het Hilton in Rotterdam. Daarnaast waren meer gerechten populair op Instagram. Lute’s ‘Aardpeer’ werd op de hielen gezeten door de ‘Vegan Snickers’ van restaurant Gys, de frisse Aziatische salade met romige pindadressing van SLA en de sandwich met zwarte aioli, geroosterde biet en avocado van Anne & Max. Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees en De Vegetarische Restaurantweek: “Stuk voor stuk gerechten die de creatieve mogelijkheden van de vegetarische keuken benadrukken. Ik ben blij dat gasten dit zo waarderen! Ook vind ik het leuk om te zien dat Bagels & Beans op nummer 1 is geëindigd, dit laat echt zien dat je overal in Nederland goede vega-opties kunt vinden.”

Op naar de editie van maart 2020
Boerdam: “We hebben deze week aan 57.600 ingeschreven deelnemers laten zien hoe fantastisch de vega-keuken is, zowel thuis als uit. De restaurants hebben hier een enorme bijdrage aan geleverd, chefs zijn bij uitstek een inspiratiebron voor de groentekeuken. Van 9 t/m 15 maart 2020 vindt Nationale Week Zonder Vlees, en dus ook De Vegetarische Restaurantweek, weer plaats. Ik reken erop dat nog meer restaurants in Nederland zullen deelnemen!”

– – –

Over De Vegetarische Restaurantweek en de Nationale Week Zonder Vlees
Van 11-17 maart 2019, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, vond De Vegetarische Restaurantweek plaats. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit! Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Deze jaarlijks terugkerende campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër. Inmiddels is de Nationale Week Zonder Vlees onderdeel van Stichting Nationale Week Zonder Vlees en kent een officiële ANBI-status. De Vegetarische Restaurantweek zal iedere gast verrassen met de smaken en structuren van de groentekeuken! De Vegetarische Restaurantweek wordt mede mogelijk gemaakt door Horecava, Koninklijke Horeca Nederland, Bidfood, Sligro, Buitenhuis, Greendish, BookDinners, DutchCuisine, Unilever Food Solutions, Bonduelle Food Service, Chef Thor en De Vegetariërsbond. Kijk voor meer informatie op devegetarischerestaurantweek.nl.

Meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen?
Neem contact op met Stichting Nationale Week Zonder Vlees: Isabel Boerdam (voorzitter) via weekzondervlees@gmail.com en 0646535363.

Pin It on Pinterest