WAAROM DOEN WE DIT?

 

Wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en willen een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, promoten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten bespaart maar liefst…

 

7 maanden douchewater

Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van een dagelijkse portie vlees. Voor 1 douchebeurt is circa 51 liter water nodig, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je het equivalent aan water van bijna 7 maanden douchen.

 

 

114 kilometer autorijden

Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1740 gram CO2 uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van een dagelijkse portie vlees. 1 kilometer autorijden stoot 106 gram CO2 uit, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je het equivalent van de CO2 uitstoot van 114 kilometer autorijden.

 

 

1 blije kip

Wanneer je één dag geen vlees eet, bespaart een vleeseter die dagelijks vlees eet, gemiddeld 200 gram vlees. 1 kip bevat 1600 gram consumeerbaar vlees, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je het equivalent aan vlees van het consumptiegewicht van 1 volledige kip.

 

 

7 maanden werk voor een boom

Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1740 gram CO2 uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van een dagelijkse portie vlees. Een boom kan in een maand circa 1700 gram CO2-uitstoot uit de lucht opnemen in zijn biomassa en omzetten in zuurstof. Door één week geen vlees te eten, bespaar je dus de CO2 uitstoot waar een boom 7 maanden voor nodig heeft om uit de lucht te filteren.

 

Benieuwd naar onze methodologie en bronnen? Lees verder door te klikken op onderstaande knop. Hier leggen we precies uit hoe we te werk zijn gegaan voor het berekenen van deze besparingen en welke bronnen we geraadpleegd hebben.

Pin It on Pinterest

Share This